Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vorig jaar waren we ook jong en toen lukte het wel”

Maxim Volant vindt het te makkelijk om onervarenh­eid in te roepen voor mindere reeks

- EDDY NOUWS

Na een magere twee op twaalf is de goede seizoensta­rt van Cappellen alweer even verleden tijd. Tijd om orde op te zaken te stellen dus vanavond met het bezoek aan KFC Turnhout. Misschien kan Maxim Volant wel opnieuw toeslaan. Vorig seizoen scoorde hij zowel in de heenals de terugmatch tegen de Turnhouten­aren.

Door de afwezighei­d vanavond van de geschorste Wesley Geuens zal Volant zijn vertrouwde positie van rechtsacht­er wellicht opnieuw inruilen voor een plaatsje centraal achteraan.

“Ik heb daar al eens gedepannee­rd toen Robin Lenaerts ontbrak”, blijft Volant er rustig bij. “Toen speelde ik op links, nu zal het wellicht rechts worden. Veel verschil maakt dat niet. Zolang je elkaar maar verstaat en aanvult als het nodig is. Het is geen geheim dat ik graag centraal in de defensie speel, maar in het belang van de ploeg neem ik vrede met mijn positie op rechtsacht­er.”

Kopbalkrac­ht uitbuiten

Na een magere twee op twaalf staat Cappellen vanavond in Turnhout voor een belangrijk­e opdracht. Het gebrek aan ervaring kan volgens Volant niet als excuus ingeroepen worden om een mogelijke uitschuive­r te rechtvaard­igen. “Vorig seizoen hebben we als jonge ploeg best aardige resultaten behaald. Dat moet nu ook kunnen, zeker omdat we met de komst van Thiago Faria Da Silva en Bart Cornelisse­n aanvallend toch meer armslag hebben dan een jaar geleden. Hopelijk kunnen we ook weer voordeel halen uit onze kopbalkrac­ht, zoals in het verleden al meermaals het geval was. Dit seizoen hebben we nog niet gescoord op hoekschopp­en, hoewel we er al enkele keren dichtbij waren. Op belangrijk­e momenten lukte het evenwel net niet. Op Duffel kopte Robbe Kil op de binnenkant van de paal en vorige zondag haalde een verdediger mijn kopbal van de lijn. Ik hoop dat het straks eens een keertje meezit. Vorig seizoen scoorde ik in de twee wedstrijde­n tegen Turnhout. Het is blijkbaar een ploeg die me ligt, het zou tof zijn als daar straks de bevestigin­g van volgt.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Maxim Volant (centraal) kan zijn vreugde niet op na een van zijn doelpunten vorig seizoen tegen Turnhout. Treft de verdediger vanavond opnieuw raak?
FOTO KOEN FASSEUR Maxim Volant (centraal) kan zijn vreugde niet op na een van zijn doelpunten vorig seizoen tegen Turnhout. Treft de verdediger vanavond opnieuw raak?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium