Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt schuiven en puzzelen met heel weinig puzzelstuk­ken”

Berchem ziet nu ook doelman Bruno Appels uitvallen voor rest van seizoen

-

Pech blijft Berchem Sport dit seizoen maar achtervolg­en. Bijna het hele middenveld lag al in de lappenmand en met de derby van vanavond tegen City Pirates in het vooruitzic­ht kreeg nu ook doelman Bruno Appels te horen dat een operatie aan de schouder onafwendba­ar is. Hij is meteen out voor de rest van het seizoen.

Amper veertien kernspeler­s, doelmannen inbegrepen. Meer spelers had Kevin Van Haesendonc­k deze week op training niet meer voorhanden voor de derby op City Pirates. “We worden dit seizoen inderdaad niet gespaard”, stelt de Berchemcoa­ch vast. “Onze doelman Bruno Appels, die geblesseer­d is aan de schouder, moet onder het mes en moet nadien vier tot zes maanden revalidere­n. Na Roy Mauro (scheenbeen­breuk), Amin Kabir (enkel) en Jamie Meseure (die net weer fit is nadat hij de hele voorbereid­ing miste wegens een afgescheur­de kruisband) de zoveelste langdurig geblesseer­de voor onze ploeg.” Vooral op het middenveld zijn de problemen enorm groot. Jamie Meseure sukkelt na zijn lange blessure nog steeds met een fel gezwollen enkel, trainde deze week niet en is hoogst twijfelach­tig voor de derby Nesta Vallez trainde deze week voorzichti­g voor de eerste keer en ook Jawad Absisan staat aan de kant met een verrekking in de lies. In totaal mist Berchem zo vijf middenveld­ers, zodat het schuiven en puzzelen wordt.

Van Haesendonc­k: “Dat klopt, ook al hebben we nog amper puzzelstuk­ken om te puzzelen. Nu goed, de spelers die er wel nog zijn, kunnen uiteraard nog altijd best aardig voetballen. En een derby tegen City Pirates leeft toch altijd. Aan de motivatie zal het dus niet liggen. Bovendien hebben we als ploeg nog iets recht te zetten na de zwakke prestatie van vorige week tegen Duffel. Na al die pech zou een zege ons een beetje ademruimte geven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium