Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben ooit als kleine gast in Berchem begonnen als ballenjong­en”

Stefan Delalieux neemt het met City Pirates op tegen zijn andere grote liefde

-

Met City Pirates - Berchem Sport staat vanavond een burenduel op het programma tussen twee clubs die heel wat meer van hun seizoensta­rt verwacht hadden. Toch wordt de derby vooral voor Stefan Delalieux extra speciaal. Ondertusse­n mag de 34-jarige middenveld­er dan al wel zes seizoenen lang de kleuren van City Pirates verdedigen, in zijn jonge jaren in de eerste ploeg speelde hij ook nog vijf jaar bij Berchem Sport.

“Het wordt een duel tussen mijn twee grote liefdes”, zegt Delalieux. “Bovendien is het toch al van mijn periode bij Mariekerke geleden dat ik in de competitie nog eens tegen Berchem mocht spelen. En een match tegen Berchem zal voor mij altijd speciaal blijven. Als kleine gast ben ik ooit als ballenjong­en begonnen bij Berchem, ik heb er mijn hele jeugd gespeeld en werd er door Urbain Spaenhoven voor de leeuwen gegooid in de A-ploeg. Spelers ken ik er natuurlijk niet meer, maar de bestuursle­den, de keeperstra­iner en de manager ken ik uiteraard wel nog. Het waren fantastisc­he jaren.” Maar met nostalgie koop je helaas niets. Er is ook nog zoiets als de realiteit en die zegt dat City Pirates dringend nog wat punten kan gebruiken. Ook na de eerste zege van het seizoen vorig weekend tegen Cappellen.

Delalieux: “In principe ging ik beide ploegen de drie punten, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het zal een strijd worden. Wij zouden natuurlijk heel graag die eerste thuiszege van het seizoen pakken. Iedereen binnen de groep heeft de boodschap nu wel begrepen, denk ik: elke match knokken. Lukt dat, dan zal de kwaliteit ook komen bovendrijv­en. Wij moeten gewoon de winst pakken, ook al is dat dan tegen Berchem.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium