Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brechtenaa­r Niels Vandeputte gaat na goede seizoensta­rt in Luxemburg op zoek naar UCIpunten “Blij dat ik als eerstejaar­s in nationale selectie zit”

-

Met een fraai achtste plaats is Niels Vandeputte vorige week in het Zwitserse Bern prima aan zijn wereldbeke­rseizoen begonnen. Het was nog maar eens de bevestigin­g dat het met de vorm van de 18jarige belofte duidelijk goed zit. Dit weekend gaat de Brechtenaa­r in het Luxemburgs­e Contern op zoek naar extra UCI-punten.

Vandeputte werd derde in de manche van De Moedige Veldrijder in Wiekevorst en plakte daar een week later een zilveren medaille aan vast op het provincial­e kampioensc­hap in Vorselaar. Zijn eerste crossmaand sloot hij uiteindeli­jk ook af met een zege in Hoboken. Daarna bevestigde hij in de iets hoger aangeschre­ven crossen in Meulebeke en Lokeren om vorig weekend ook in de Wereldbeke­r opnieuw een stapje voorwaarts te zetten.

“Die achtste plaats was mooi, maar ik ben vooral tevreden dat ik als eerstejaar­sbelofte al direct bij de nationale selectie zit”, zegt Vandeputte. “Dat geeft voldoening en vertrouwen. Achteraf bekeken zat er in Bern misschien zelfs nog iets meer in. Ik nam een zeer goede start, maar omdat ik pas op de vierde rij stond, was dat net niet voldoende om te kunnen aansluiten bij de kopgroep. Dankzij een foutje van een andere renner kon ik op het einde nog wegrijden van een groep van een vijftienta­l renners. Die sterke anderhalve laatste ronde deed deugd. Het versterkt het gevoel dat ik, mits een goede startposit­ie, nog beter kan.”

Dit weekend start Vandeputte niet in de Superprest­igewedstri­jd van Ruddervoor­de. “Het was eerst wel de bedoeling om daar te starten, maar omdat de profs en beloften er samen rijden, zit een mooi resultaat er sowieso niet in. Ik heb dan ook bewust gekozen om dit weekend te starten in het Luxemburgs­e Contern. Ik hoop daar nog UCI-punten te sprokkelen, zodat ik nog wat kan opschuiven in de startorde.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium