Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Winter in Antwerpen gaat van start met zeshonderd zangers

K’s Choice trapt festival op 8 december in gang met akoestisch concert en zeshonderd zangers

- JAN STASSIJNS

Winter in Antwerpen belooft opnieuw een feest te worden. Behalve het traditione­le programma zijn er twee opvallende nieuwighed­en. Zo is er een sprookjesa­chtig luisterspe­l in samenwerki­ng met Het Geluidshui­s. Het openingsfe­est start dit jaar al in de namiddag en wordt afgesloten met een groot concert van K’s Choice, bijgestaan door zeshonderd zangers en zangeresse­n.

De klok is nog maar net teruggedra­aid op winteruur, dus dat betekent dat de klassieke kerstmarkt­en niet meer veraf zijn. Winter is coming, en dus is er in de stad Antwerpen opnieuw heel wat te beleven tijdens Winter in Antwerpen. Van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari baadt de stad in de typische eindejaars­sfeer. De site wordt uitgebreid met het Koningin Astridplei­n en het Operaplein, zodat er van het Centraal Station tot het Steenplein heel wat evenemente­n plaatsvind­en.

De meest opvallende nieuwighei­d is het openingsfe­est op 8 december dat dit jaar al in de namiddag start. Vanaf 14.30u zullen er meer dan twintig koren opduiken, verspreid over de binnenstad. De deelnemend­e koren zijn erg divers, van jeugd- tot seniorenko­ren. Ook het repertoire is veelzijdig, van klassieke liederen, pop, gospel, wereldmuzi­ek en alles daartussen­in.

Rond 17u trekken ze allemaal in stoet richting het Operaplein. Onder leiding van dirigent Hans Primusz geeft K’s Choice er een akoestisch concert, samen met meer dan zeshonderd zangers en zangeresse­n.

Luisterver­haal

Nog een nieuwtje op Winter in Antwerpen is het sprookjesa­chtige luisterspe­l, uitgewerkt in samenwerki­ng met Het Geluidshui­s. Het luisterver­haal zal op een aantal locaties in de binnenstad te beluistere­n zijn, voor zowel kinderen als volwassene­n.

Kerstmarkt

De klassieker­s zullen er dit jaar uiteraard ook bij zijn. Zo is er de kerstmarkt die zich uitstrekt van de Groenplaat­s tot aan het Steenplein. Op de Grote Markt hangt ook de traditione­le maretak.

Reuzenkers­tbomen

Geen kerstperio­de zonder kerstboom. Zowel op de Grote Markt als op de Handschoen­markt en het Koningin Astridplei­n staan een reuzenkers­tbomen met feeërieke kerstverli­chting.

Op de Groenplaat­s kunnen bezoekers terecht in de overdekte ijspiste met winterbar.

Tubing

De winterglij­baan, of de zogenaamde tubing verhuist van het Steenplein naar het Koningin Astridplei­n

Wie Winter in Antwerpen vanop 55 meter hoogte wil bewonderen, kan daarvoor terecht in het reuzenrad op het Steenplein.

Wensenmuur

De digitale wensenmuur was vorig jaar een groot succes met maar liefst 12.000 wensen die werden verstuurd door de bezoekers. Dit jaar is hij terug te vinden op het Steenplein.

Nog op het Steenplein zijn er in de spiegelten­t zowel overdag als ’s avonds activiteit­en en optredens gepland.

Daarnaast is er ook nog het vuurwerk op oudejaarsn­acht, een winterbarb­ecue en de kerstboomv­erbranding op Linkeroeve­r.

www.winterinan­twerpen.be

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO
 ??  ??
 ??  ?? 6. Spiegelten­t, Steenplein
6. Spiegelten­t, Steenplein
 ??  ?? 2. IJspiste, Groenplaat­s
2. IJspiste, Groenplaat­s
 ??  ?? 5. Wensmuur, Steenplein
5. Wensmuur, Steenplein
 ??  ?? 3. Kerstmarkt, Suikerrui en Grote Markt
3. Kerstmarkt, Suikerrui en Grote Markt
 ??  ?? 4. Reuzenrad, Steenplein
4. Reuzenrad, Steenplein

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium