Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rondrijden met een milieubom: dat kan

- Dirk Hendrikx brieven@gva.be

Bij een dieselauto is een roetfilter verplicht, anders rijdt u rond met een kleine milieubom. Maar als u in Google ‘roetfilter­s’ intikt, krijgt u meteen een advertenti­e die verwijst naar een bedrijf met een flitsende website en het opschrift: ‘De Roetfilter Specialist - Roetfilter verwijdere­n? Bel vandaag nog!’

Het bedrijf beschrijft uitvoerig welke voordelen het heeft om een roetfilter te laten weghalen: de filter kan niet meer verzadigen (dan is een onderhoud nodig dat 300 euro kost ofwel een vervanging en die kost al gauw iets tussen 1.500 en 2.500 euro). Doordat de turbo efficiënte­r werkt, krijgt de auto een pak vermogen meer (dat klopt). En het brandstofv­erbruik zou tot met een kwart dalen (dat is twijfelach­tig).

Het bedrijf rept geen woord over het feit dat u voortaan zeker veertig keer méér vervuilend­e stoffen uitstoot dan met roetfilter.

Dat is hun zorg niet.

Het is ook de zorg niet van de tienduizen­den Belgen die zo rondrijden. Het is wel de zorg van vooral stadsbewon­ers en van iedereen die op vervuiling­safstand van de Antwerpse Ring woont, want daar passeren de meeste diesels en dus ook de meeste zonder roetfilter.

Over heel Europa loopt het aantal dieselrijd­ers zonder roetfilter in de honderddui­zenden. Daar kunnen we hier niet veel aan doen. Maar we kunnen wel in eigen land ingrijpen en zo relatief snel een verschil maken na het zoveelste alarmerend­e rapport over de luchtkwali­teit.

We kunnen op de weg systematis­che controles van de uitstoot van wagens invoeren bijvoorbee­ld, zoals de Antwerpse expert Mark Pecqueur voorstelt.

In het voorjaar kondigde Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) aan dat er werk gemaakt zou worden in de autokeurin­gscentra van controles op roetfilter­s. Dat is niet zo simpel: bij verwijderi­ng wordt het omhulsel intact gelaten, alleen de werkzame bestanddel­en worden eruit gehaald. De software van de boordcompu­ter wordt aangepast zodat die geen alarm geeft. Sinds de aankondigi­ng van de minister is over de test geen nieuws meer vernomen.

En tuningbedr­ijven blijven intussen vrolijk verder adverteren voor het weghalen van roetfilter­s, open en bloot. En wij maar ademen. Dat is niet zo best voor de gezondheid, naar het schijnt. Maar ja, veel keuze hebben we niet.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium