Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Overleden roofmoorde­naar is buurman slachtoffe­r

Geen andere dader gezocht, onderzoek afgerond

-

De man die vrijdag in Deurne de bejaarde Jacques Geenen vermoord heeft en daarna zelf om het leven kwam bij een brandstich­ting, is bekend. Het gaat om Jimmy M., de 36-jarige buurman van het slachtoffe­r.

Het gerecht heeft in de loop van het weekend de man kunnen identifice­ren die verantwoor­delijk is voor de dood van de 78-jarige Jacques Geenen uit de Jan de Cordesstra­at in Deurne. Het gaat om de buurman van het slachtoffe­r, Jimmy M. (36). Ook M. kwam om bij de feiten die zich vrijdag in de Deurnse straat afspeelden.

M. was die vrijdag binnenge- drongen in het huis van zijn bejaarde buurman. M. zou dronken geweest zijn en een slotenmake­r gezocht hebben - dat zou een andere buur verteld hebben.

Steekvlam

In de woning van Geenen werd de alleenstaa­nde oude man vermoord en beroofd door zijn buurman. Om de moord te maskeren, bracht die laatste vervolgens het slachtoffe­r naar boven. Daar wilde hij het zo laten lijken dat Geenen zich verhangen had door hem in een strop van ijzerdraad te hangen. Om zijn sporen uit te wissen, wilde M. volgens de speurders brand stichten in de woning.

Dat liep echter fataal af voor de indringer: een steekvlam trof hem in het aangezicht waardoor hij zo ernstig verbrand raakte dat hij overleed. In de zakken van Jimmy M. vond de politie onder meer de

portemonne­e van slachtoffe­r Jacques.

Zondagocht­end werd nog onderzoek gedaan in de woning van Jacques Geenen en in Jimmy M. zijn appartemen­t. “Dat heeft tot bijkomende informatie geleid zodat we kunnen zeggen dat er geen andere personen bij de feiten betrokken waren”, zegt parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden.

Bekend voor drugsfeite­n

Het onderzoek naar de moord op Geenen is nu afgerond, amper enkele dagen nadat het opgestart werd. Door de dood van Jimmy M. is er geen reden om een verder onderzoek te voeren.

De moordende buurman woonde al enkele jaren in een appartemen­t op de hoek van de straat. Hij werkte in de haven en was bekend bij het gerecht voor drugsfeite­n.

 ?? FOTO RR ?? Dader Jimmy M. werkte in de haven.
FOTO RR Dader Jimmy M. werkte in de haven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium