Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Urban Center maand na opening al meermaals geviseerd door inbrekers

Uitbaatste­r Sihame El Kaouakibi plaatst bewakingsb­eelden op sociale media

- BRITT PEETERS

Het Urban Center op de Sint-Bernardses­teenweg is nog maar een maand open, maar het kreeg al meermaals te maken met inbraken. Afgelopen zondag was het opnieuw prijs. “Of er effectief iets gestolen is, weten we niet zeker”, zegt Sihame El Kaouakibi. Zij is op zoek naar getuigen.

Het centrum op het Kiel werd opgericht door de Antwerpse Sihame El Kaouakibi, en is een uitvalsbas­is voor jongeren die zich willen op ontplooien op het vlak van dans, muziek of sport.

“Net daarom is het zo spijtig dat er wordt ingebroken. We willen dat al onze jongeren zich veilig voelen. Ze lopen hier soms ook alleen rond en houden de permanenti­e. We willen dus vermijden dat ze oog in oog komen te staan met een inbreker of een overvaller. Gelukkig is dat nog niet gebeurd”, zegt Sihame.

Afgelopen zondag was het prijs. Tussen 20.30 en 22u kwam er een jongeman met een gele jas langs de achterzijd­e van het Urban Center binnen. Hij forceerde de branddeure­n en wist duidelijk waar hij mee bezig was. Eens binnen stapte hij meteen op de beveiligin­gscamera af en trok die uit de muur. “Of er effectief iets gestolen is, weten we nog niet zeker. Dat wordt nu onderzocht. Maar op het moment dat de inbreker binnenkwam, was de poetsploeg in de zaal bezig. Mogelijk heeft dat hem afgeschrik­t om zijn plannen verder te zetten”, klinkt het.

“Bovendien is het moeilijk om echt zaken te stelen bij ons. Alle kostbare materialen hangen aan plafonds die acht meter hoog zijn, of zijn veel te zwaar om alleen te dragen.”

Kapotte ruiten In de korte tijd dat het Urban Center actief is, moesten de rui-

ten al een drietal keer hersteld worden na pogingen tot inbraak. “Het is duidelijk dat er dieven op verkenning zijn. We schrikken hier ook niet van, heel wat openbare centra krijgen hier helaas mee te maken. Daarom willen we ons ook preventief wapenen. We hebben al camerabewa­king, maar die zal uitgebreid worden, ook met bewegingsd­etectoren. De politie heeft voorlopig nog geen inbreker kunnen vatten, maar als er een volgende keer komt, zal de kans groter zijn. Daar moeten we van uitgaan.”

El Kaouakibi deelde het filmpje van de bewakingsc­amera’s van de

Sihame El Kaouakibi Urban Center

“Het is moeilijk om echt iets te stelen bij ons. Kostbare materialen hangen 8 meter hoog, of zijn veel te zwaar om alleen te dragen.”

laatste inbraak op sociale media. “De jongeman heeft een opvallende gele jas aan en komt duidelijk in beeld. Het zou goed kunnen dat er mensen zijn die hem herkennen. Zo zouden we hem met de inbraak kunnen confronter­en”, besluit ze.

 ?? FOTO'S RR ?? De inbreker die zondagavon­d langskwam, draagt een gele jas en komt duidelijk in beeld. Hij wist de bewakingsc­amera hangen.
FOTO'S RR De inbreker die zondagavon­d langskwam, draagt een gele jas en komt duidelijk in beeld. Hij wist de bewakingsc­amera hangen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO WD ??
FOTO WD

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium