Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Schuur heropent al

Eten en workshops

-

Café en pleisterpl­ek De Schuur op de Kantonbaan in Oelegem gaat komende zondag 4 november weer open. Nieuwe eigenaar en buurman Erik Jans komt met een nieuw concept voor jong en oud.

Begin september sloot De Schuur de deuren. Erik Jans, die het etablissem­ent in de prachtige groene omgeving kocht, wist niet precies wanneer hij kon heropenen, want hij was afhankelij­k van de keurders en installate­urs van elektricit­eit en gas en van de gemeenteli­jke administra­tie voor het afleveren van de nodige vergunning­en. “Ik wil die mensen allemaal bedanken voor het vlotte verloop”, zegt Jans. “Een nieuw project opstarten hoeft niet altijd een lijdensweg te zijn, werd hier bewezen.”

Vanaf zondag verwelkomt De Schuur opnieuw wandelaars, ruiters, rustzoeker­s en gezinnen. “Mijn doel is om mensen van alle leeftijden weer samen te brengen rond het haardvuur buiten, of ’s zomers in de zon. Daarom zul je voortaan elke zondagavon­d vanaf 16.30u een beroep kunnen doen op de jonge vaders van Fingerlick­ing. Zij zullen in de buitenkeuk­en van De Schuur grillen en smoken. Het is allemaal heel

back to basics. Naast fingerfood is er à la carte een barbecueme­nu.”

Workshops outdoorcoo­king

De Schuur wordt ook een workshoppl­aats. “We geven workshops om met Green Eggs, een outdoor keramieken barbecue, te leren koken en bakken, van pizza over ribstuk tot brood. En om de jonge feestvierd­ers niet te vergeten, zullen er ook nog enkele avonden worden georganise­erd met een dj tot in de vroege uurtjes, zoals vroeger in De Schuur. We denken nu aan 22 en aan 29 december, om het jaar af te sluiten. Tot slot gaan we op de terreinen van De Schuur ook een benefietac­tie organisere­n in het kader van De Warmste Week. Hiervoor willen we graag samenwerke­n met lokale scholen en jeugdveren­igingen.”

 ?? FOTO DS ?? Green Eggs in actie.
FOTO DS Green Eggs in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium