Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te veel ideale schoonzone­n

-

Genk is de ploeg met het meeste balbezit (gemiddeld 59,8%). Daarna volgen Anderlecht (59%) en Standard (56,5%). De vraag is wat je met dat balbezit doet. De Genkenaars voetballen bevlogen en verloren nog geen enkele match in de competitie. Alleen Europees tegen Sarpsborg vonden ze de gretigheid niet en gingen ze ten onder.

Standard kiest nog te veel zijn momenten. Tegen kleinere ploegen als Moeskroen en Eupen gaven ze niet thuis, maar in toppers zoals tegen Club Brugge en Genk voetbalden de Rouches volle gas.

Bij Anderlecht zit er geen lijn in. Je weet nooit wat je kunt verwachten. Soms valt het mee zoals op Genk of thuis tegen Standard, maar soms is het ronduit slap zoals tegen Eupen, Union of Trnava. Het is geen gebrek aan conditie – dat is zelfs eerder een probleem van Standard –, maar wel een gebrek aan grinta en leiderscha­p. Bij paars-wit is er niemand die zijn ploegmaats bij hun nekvel grijpt en hen wakker schudt. Didillon en Trebel lijken het meest geschikt als potentiële leiders, maar dat zijn ook brave jongens. Net zoals Kums een ideale schoonzoon is. Oké, Vranjes is wel een strijder, maar die overdrijft in negatieve zin.

En dat terwijl bij Standard clubmannen als Pocognoli en Mpoku wel respect afdwingen en Carcela op eigenzinni­g wijze de knuppel in het hoenderhok durft te gooien en zelfs tegen de coach zijn gedacht durft te zeggen. Bij Genk zijn Pozuelo, Trossard, Berge en Malinovsky­i dan weer zo goed dat iedereen naar hen opkijkt en hen volgt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium