Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn nog lang niet efficiënt genoeg”

Rupel Boom-coach Dave De Herdt legt de lat hoog voor zijn spelers

- PETER NYS

Na negen speeldagen verloor Rupel Boom slechts twee keer. Opvallend is dat die nederlagen werden geslikt tegen de twee ploegen die samen met de Steenbakke­rs promoveerd­en. Eerst ging blauw-zwart onderuit tegen Club Luik (2-1). Nu was Thes (2-0) te sterk.

Met dertien punten uit negen matchen doet Rupel Boom het zeker niet slecht, maar trainer Dave De Herdt legt de lat bewust hoog voor zijn ploeg.

“Toen we zaterdag op de bus tijdens de terugreis vanuit Tessenderl­o met de trainersst­af de match evalueerde­n, vonden we dat er zes à zeven spelers onder hun niveau hadden gepresteer­d. Is dat streng? Misschien wel, maar we weten tot wat de jongens in staat zijn als ze op hun best zijn. De jongens die naar de kant werden gehaald, waren daar niet gelukkig mee. We hadden er gerust drie anderen kunnen vervangen, maar je moet keuzes maken. Wil je punten pakken op bezoek bij een ploeg als Thes, dan moet iedereen top zijn en dat was niet het geval.”

Rupel Boom scoort behoorlijk vlot, maar toch is er ontevreden­heid over de efficiënti­e. “Ik heb die discussie al vaak gevoerd met mensen die niet al onze matchen zien. Dan zeggen ze dat we zeer kritisch zijn over de gemiste kansen, maar dat is niet zo. Het is niet omdat je veel scoort dat je efficiënt bent. Je moet kijken naar het aantal kansen dat je afdwingt in verhouding tot de goals die je maakt. En dat is momenteel gewoon niet goed genoeg.”

“We speelden al vaak gelijk in wedstrijde­n waarin we dubbel zoveel kansen afdwongen als de tegenstrev­er. Dat zijn dure punten die je laat liggen, want misschien kennen we straks eens een zwakke periode en dan is een zekere bonus toch mooi meegenomen.”

Geen topschutte­r in huis

Een echte topschutte­r heeft Rupel Boom niet en dat is allicht een mankement. “In zekere zin wel, maar we zeuren daar niet over. Zulke spelers kunnen wij toch niet betalen. Iemand die op dit niveau garant staat voor twintig goals komt niet naar Rupel Boom. Gelukkig hebben wij veel spelers die vaak het strafschop­gebied opduiken en zo hun goaltjes meepikken. Het collectief zal bij ons altijd primeren op het individu. Als iedereen zijn taak uitvoert, maken we tegen iedereen een kans, ook tegen al die toppers die we de komende weken zullen bekampen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dave De Herdt: “Het collectief zal bij ons altijd primeren op het individu.”
FOTO TOM GOYVAERTS Dave De Herdt: “Het collectief zal bij ons altijd primeren op het individu.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium