Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik weet dat ik dit niveau aankan”

Bimbo Maluka staat voor het eerst dit seizoen aan de aftrap

- HUGO FRET

Berchemtra­iner Kevin Van Haesendonc­k kon voor de derby op City Pirates alweer geen beroep doen op een pak geblesseer­de spelers. Na een evenwichti­ge eerste helft bleken tien dolle minuten van de thuisploeg te volstaan om Berchem zonder punten huiswaarts te sturen (3-2).

Toch was er iemand bij Berchem gelukkig, want aanvaller Bimbo Maluka stond voor het eerst dit seizoen in de basis. Vooral tijdens de eerste helft bezorgde hij met zijn snelheid de verdediger­s van City Pirates de nodige problemen. Maluka strooide tijdens die periode ook met enkele mooie passes, die jammer genoeg niet efficiënt werden benut.

“Het was niet evident om zo lang in de wachtkamer te moeten zitten”, aldus Bimbo Maluka. “Omdat de resultaten niet altijd top waren, hoopte ik sneller op een speelkans. Al moet ik toegeven dat mijn voorbereid­ing niet top was. Logisch dus dat ik wat tijd nodig had om naar mijn beste niveau toe te groeien. Onze trainer weet best wat hij aan mij heeft. Hij kent mijn kwaliteite­n en mijn gebreken.”

Maluka is aan zijn derde seizoen in de tweede amateurkla­sse bezig. “Ik speelde één seizoen met Zaventem in deze reeks en dit is nu mijn tweede seizoen bij Berchem. Ik weet dat ik dit niveau aankan en probeer dat ook te bewijzen tijdens de wedstrijde­n. Verder probeer ik altijd hard te werken op training, zodat ik klaar ben op het moment dat de trainer me roept. Dat was tegen City Pirates het geval. Ik denk niet dat ik heb ontgoochel­d. Jammer dat we in het begin van de tweede helft plots de pedalen verloren en drie doelpunten incasseerd­en.”

Ook Grégory Carrez, die kort voor de pauze zijn mooi geplaatst schot schitteren­d gered zag door doelman Roef, was na afloop zwaar ontgoochel­d.

“Ik blijf erbij dat er voldoende kwaliteit in onze kern zit, maar we moeten meer als ploeg voor elkaar werken. Collectief moet het gewoon beter. Laat er iemand een steek vallen, dan moet die worden opgeraapt door iemand anders en dat gedurende negentig minuten. Natuurlijk is het niet gemakkelij­k om elke week te moeten schuiven met de pionnen door de vele geblesseer­den. Zo kom je moeilijk tot automatism­en. Door de afwezighei­d van Roy Mauro missen we ook de drang naar voren en zijn kopbalster­kte. Zondag tegen Turnhout is het van moeten. Als iedereen een tandje bij steekt, zal ons dat zeker lukken”, besluit Carrez optimistis­ch.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bimbo Maluka (blauw) kopt tijdens de wedstrijd op City Pirates de bal weg voor Stefan Delalieux van City Pirates.
FOTO TOM GOYVAERTS Bimbo Maluka (blauw) kopt tijdens de wedstrijd op City Pirates de bal weg voor Stefan Delalieux van City Pirates.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium