Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Volgend seizoen willen we ons ook Europees tonen”

Softbalvro­uwen van Hoboken Pioneers spelen voor vierde keer in vijf jaar kampioen

- JAN BRYS

De vrouwen van Hoboken Pioneers zijn er vorige week in geslaagd om voor het tweede jaar op rij de Belgische titel te pakken. De Hobokense meisjes waren in de finale een maatje te groot voor Merksemse Greys. Het is al hun vierde titel in vijf seizoenen.

De finale tegen Merksem Greys ging in een best op five, maar na amper drie wedstrijde­n was het pleit al beslecht.

“Ook al wonnen we drie wedstrijde­n na elkaar, het was zeker niet gemakkelij­k”, zegt coach Paul Rietveld, die in zijn tweede seizoen bij Hoboken Pioneers dus ook zijn tweede titel mocht vieren. “In de finale heeft Merksem Greys ons het vuur aan de schenen gelegd. Gelukkig konden wij rekenen op onze Amerikaans­e pitcher, Andrea Lundgren. Ondertusse­n is ze terug naar de Verenigde Staten, maar we hopen ook volgend seizoen een beroep op haar te kunnen doen. We zullen haar goed kunnen gebruiken, want in de Europacup krijgen we serieuze kleppers als tegenstand­er. We zouden ons volgend jaar ook graag op Europees niveau tonen. Daarom zullen we proberen om nog enkele ervaren speelsters aan te trekken voor die Europese campagne. Andrea Lundgren gaat dan misschien al een tijdje mee, zij is nog altijd de beste werpster in de Belgische competitie.”

Kloof met Nederland blijft groot

Bij de mannen is het niveau de laatste jaren sterk gestegen. In het softbal bij de vrouwen gaat het iets langzamer. “De kloof met Nederland is nog zeer groot. Als wij met ons team in de Nederlands­e competitie zouden aantreden, zouden we aan de top in tweede klasse staan. Maar goed, we zijn op de goede weg en die weg moeten we blijven volgen. We hebben nu vier titels in vijf seizoenen gepakt. Daar mogen we toch trots op zijn.”

Hoboken is dus prima bezig, alleen de doorstromi­ng uit de jeugd zou soms nog beter kunnen.

Rietveld: “Op zich gaat dat nog wel, hoor. Alleen beginnen veel meisjes eerst met baseball vooraleer ze naar softbal overschake­len. We zien ze liever meteen komen. Dat kan in de toekomst zeker nog beter.”

 ?? FOTO JBR ?? Feest bij de vrouwen van Hoboken Pioneers na hun vierde titel in vijf jaar.
FOTO JBR Feest bij de vrouwen van Hoboken Pioneers na hun vierde titel in vijf jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium