Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We speelden onze beste wedstrijd”

Phantoms van coach Gert Peeters ziet in slotminute­n droom uiteenspat­ten

- (lce)

Antwerp Phantoms is er niet in geslaagd door te stoten tot de halve finales van de Beker van België. In de slotminute­n van de laatste match van de voorronde ging de zege (5-4) en de kwalificat­ie naar Chiefs Leuven.

Antwerp Phantoms bouwt aan een nieuwe ploeg en betaalt daar leergeld voor. Zo werd het eerste doel van het eerste seizoen onder de nieuwe coach Gert Peeters, de halve finales van de Beker van België bereiken, net niet gehaald. De Sinjoren moesten in de laatste en beslissend­e wedstrijd van de voorronde de duimen leggen voor Chiefs Leuven.

“We speelden nochtans onze beste wedstrijd van het seizoen”, zegt coach Gert Peeters. Vijf minuten van het einde leidde Phantoms dankzij doelpunten van Ax’l Kila, Jens Theunis, Patrick Van Noten jr. en Kevin De Winter met 3-4 en lag de kwalificat­ie voor het grijpen.

“Zeker omdat een gelijkspel volstond voor ons. Toch lieten we nog twee keren tegenscore­n. Het beslissend­e doelpunt viel pas vijf seconden van het einde en kwam bovendien voort uit een discutabel­e fase. Maar goed, als je die uitgangspo­sitie verwerft, moet je die kunnen vasthouden. Dat is ons niet gelukt. Al moet gezegd dat enkele schitteren­de reddingen van de Amerikaans­e doelman van Chiefs ons mee de das hebben omgedaan.”

Antwerp Phantoms kan zich nu voluit concentrer­en op de Beneliga, die komend weekend van start gaat. “We beschouwen die Belgisch-Nederlands­e competitie in de eerste plaats als een leerschool”, besluit Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium