Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu de leiderspla­ats verdedigen”

Tiende dubbelslag 200 meter en verspringe­n voor Joren Hendrikx

- (basp)

Joren Hendrikx heeft het voor het tiende jaar op rij geflikt om de 200 meter en het verspringe­n tijdens de Achtkamp van Brasschaat te winnen. In de stand neemt hij de leiding over van Stefan Van Aelst.

In het verspringe­n zorgde Hendrickx voor een winnende sprong van 6m62. Ruben Devrieze (6m28) en Ammar Shamamta (5m79) stonden mee op het podium. In de 200 meter klokte Hendrikx 22”94. Hij had zo twee tienden voorsprong op Shamamta.

“Ik wist dat de 200 meter moeilijk zou worden. Vanaf september heb ik me goed voorbereid en dat gaf vertrouwen, maar in oktober had ik een mindere periode. Ik heb me dan vooral gefocust op de pure snelheid”, zegt de Brasschate­naar, die toch een volle seconde boven zijn toptijden van weleer bleef. “De tijd gaat al richting 23 seconden. Daar schrok ik van. Ik word een dagje ouder. Ik had geluk dat Shamamta een iets mindere dag had. Ik ben heel blij dat de tiende dubbel is gelukt. Dat doel is al binnen.”

In de stand leidt de 34-jarige atleet nu met vijftien punten voorsprong op medefavori­et Stefan Van Aelst. “Ik heb een mooie voorsprong, maar één mindere proef kan fataal zijn. Ik ga proberen de eerste plaats vast te houden. Van Aelst is sowieso de voornaamst­e tegenstrev­er. Ik ben benieuwd hoever ik zal geraken. Vooral omdat ik dit jaar meer op de fiets heb gezeten. Als ik zondag in de top tien kan rijden op de 6,5 km tijdrit, ziet het er goed uit. Mijn algemene conditie zit goed. Van de 1500 meter en de veldloop heb ik echt geen schrik. In het kogel zal ik wellicht derde worden. De beslissing zal hoogstwaar­schijnlijk pas in de laatste proef, de veldrit, vallen.”

Bij de vrouwen neemt Britt Vanthillo de leiding na een tweede plaats in het verspringe­n en een zege op de 200 meter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium