Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit seizoen al elke keer het podium gehaald”

Mathis Avondts pakt in Neerpelt derde zege van het seizoen

- (kle)

Mathis Avondts behaalde zaterdag in Neerpelt zijn derde zege van het seizoen en daar is de 15-jarige renner uit Kalmthout best tevreden mee.

“Ik nam in Neerpelt een goede start en dook als derde het veld in”, vertelt de renner van IKO-Beobank. “Vervolgens ben ik er samen met Senne Willems vandoorgeg­aan. Op het einde van de tweede ronde kon Willems mijn tempo niet meer volgen, zodat ik alleen aan de leiding kwam. Brent Blommen en Pieter Pauwels kwamen later nog aansluiten, waardoor we in de spurt moesten uitmaken wie won.”

“Ik zat in het wiel van Blommen bij het opdraaien van de laatste rechte lijn. Toen hij aanzette, ben ik meteen voluit doorgegaan. Al bij al won ik nog vrij gemakkelij­k. Na Steenhuffe­l en het PK in Stabroek is dit al de derde zege van het seizoen voor mij. In de andere vier wedstrijde­n die ik reed, eindigde ik drie keer als tweede en één keer als derde. Ik stond dus iedere keer op het podium.”

“Dat wil ik uiteraard graag zo houden, al is dat niet altijd een gemakkelij­ke opgave. Bij de nieuweling­en wordt er voor de start altijd geloot voor de startposit­ie. Het kan dus best zijn dat je op de achterste rijen moet starten. Gelukkig wordt bij een groot aantal deelnemers een splitsing doorgevoer­d en rijden eersteen tweedejaar­s een aparte wedstrijd.”

Dit weekend komt de provincial­e kampioen bij de tweedejaar­s niet in actie. “Ik heb besloten om zaterdag en zondag thuis te blijven. Mijn programma is nog goed gevuld. Te beginnen met Gavere in het tweede weekend van november. Ik wil zien wat ik daar op dat zware parcours waard ben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium