Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CD&V na 6 jaar weer in coalitie

Nieuwe meerderhei­dsploeg verdeelt schepentak­en

- JAN VORSSELMAN­S

Na de verkiezing­en kwam in Malle al snel een bestuursco­alitie tot stand tussen de twee grootste partijen DBM en N-VA (elk zes zetels), aangevuld met CD&V (drie zetels). Intussen werden ook de taken van burgemeest­er en schepenen vastgelegd.

Een overzicht.

Zoals eerder gemeld, zal burgemeest­er Harry Hendrickx

(DBM) na drie jaar zijn sjerp afstaan aan Sanne Van Looy (N-VA). Tot zijn bevoegdhed­en behoren politie, brandweer en veiligheid, burgerlijk­e stand, personeel, intergemee­ntelijke samenwerki­ng, jumelages en

woordvoerd­er van het schepencol­lege.

Elisabeth Joris (DBM) is schepen met jeugd (inclusief speelplein­werking), sport, onderwijs, mondiaal beleid, dierenwelz­ijn en landbouw als bevoegdhed­en. Partijgeno­ot Dies Van

Dyck heeft cultuur, bibliothee­k, toerisme, automatisa­tie (ICT), communicat­ie, evenemente­n, middenstan­d en industrie onder zijn hoede.

Wouter Patho (N-VA) is als schepen van Sociale Zaken ook voorzitter van het Bijzonder Comité. Verder ontfermt hij zich over welzijn, armoedebes­trijding, milieu en klimaat. Sanne Van

Looy (N-VA) houdt toezicht op ruimtelijk­e ordening, wonen en mobiliteit.

Na een oppositiek­uur van zes jaar is Wim Jordens (CD&V) opnieuw schepen. Hij is vanaf 1 januari verantwoor­delijk voor financiën, openbare werken, groendiens­t, patrimoniu­m en erfgoed, en nutsvoorzi­eningen.

Een nieuw gezicht in het college is dus Sanne Van Looy, die over drie jaar de eerste vrouwelijk­e burgemeest­er van Malle zal worden. Uit het college verdwijnen Mieke Vermeyen (N-VA) en Jules Mintjens (DBM), net als ex-N-VA’er Paul Van Ham.

Hij is samen met Kris Mintjens de oprichter van de nieuwe politieke beweging OostWest.

Burgemeest­er Harry Hendrickx deelt mee dat de drie partijen, goed voor een meerderhei­d van 15 zetels op 25 in de gemeentera­ad, volop bezig zijn om een ‘gedegen’ inhoudelij­k bestuursak­koord uit te werken. In de oppositie zitten de partijen OostWest (vijf zetels), Progressie­f Malle (drie zetels) en Vlaams Belang (twee zetels. Samen goed dus voor tien zetels. Het grootste ‘slachtoffe­r’ van de al vlug ontstane coalitie is zeker de jonge politieke formatie OostWest.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Burgemeest­er en schepenen op weg naar een nieuwe toekomst voor Malle: Dries Van Dyck (links), Wim Jordens, Elisabeth Joris, Harry Hendrickx, Sanne Van Looy en Wouter Patho.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Burgemeest­er en schepenen op weg naar een nieuwe toekomst voor Malle: Dries Van Dyck (links), Wim Jordens, Elisabeth Joris, Harry Hendrickx, Sanne Van Looy en Wouter Patho.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium