Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Is Jinnih Beels de ideale figuur om de sp.a uit het slop te halen?

-

Statuten

Ik ben al 42 jaar lid van de BSP, SP en later sp.a en ik weet dat er statuten zijn die bepalen hoe lang je al lid moet zijn om voorzitter te worden. Naar mijn weten is mevrouw Beels nog maar pas lid. Gaat mijn partij nu ook al de statuten naast zich neerleggen? Voor de rest is het een goed teken dat mensen van onderuit weer opklimmen naar de top, in plaats van dat elitaire academici, professore­n en andere industriël­en de partij leiden en aan de ‘kleine man’ eens gaan zeggen hoe het moet.

JAN COX,

SCHEPDAAL

Agressief

Neen , ze is veel te agressief. Haar toon wekt maar weinig sympathie. Beels is een goede militante, maar zeker geen voorzitter.

JAN BOSMAN,

Naturel

LIER

Jinnih Beels beschikt over een zekere naturel en authentici­teit en dat is een verademing in het politieke debat, waar quasi alle antwoorden standaard zijn voorgeprog­rammeerd. In die zin is Beels een verademing. Ze beschikt nog over geloofwaar­digheid en krediet, maar of dat voldoende zal zijn om de rechtse onderstroo­m in Vlaanderen te stoppen, is nog een andere zaak.

JOS DELOOSE,

PUURS

Bloedarmoe­de

Dat zo’n parvenu-zonder-partijkaar­t tot de top van de sp.a door kan dringen, zegt veel over de bloedarmoe­de van de partij. Ik heb van haar tot nu toe vooral veel straattaal gehoord en weinig substantie. Als dat al moet doorgaan voor politiek ‘talent’... Enfin, ik gun haar haar vijf minuten bekendheid. Sp.a: tot ziens aan de onderkant van de kiesdrempe­l!

TOM DE GREEF,

Souffleur

ANTWERPEN

Als sp.a nog een rol van betekenis wil spelen, dan zal ze in elk geval sterker moeten inzetten op een striktere secularise­ring en ophouden met investeren in symbooldos­siers zoals het hoofddoeke­nverbod. Ik zie meer heil in een voorzitter­sfiguur van sp.a Rood 2.0 dan in mevrouw Beels, die niet beslagen is. Het is een publiek geheim dat ze tijdens de debatten voor de gemeentera­adsverkiez­ingen voortduren­d de antwoorden van de achterban moest krijgen. En zo iemand zou dan voorzitter worden! Kop Van Eynde zou zich zo hard in zijn graf omdraaien dat het magnetisch veld van de aarde verstoord wordt.

MATHILDE SOMERS,

DANIEL MIGNOLET,

EDEGEM

Onberispel­ijk palmares

Ik hoop van harte dat Jinnih Beels slaagt in haar opzet. Ik hoop ook dat ze Tom Meeuws de deur wijst. Nieuwe politici met een onberispel­ijk verleden zijn nu broodnodig.

BERCHEM

Verschil maken Zeker. Laat Jinnih Beels gewoon meedraai-

en in de campagne. Als sp.a een aantal the- ma’s naar haar kan toetrekken, dan kan zij net dat verschil maken. Geloofwaar­dig en natuurlijk, een verademing.

DIRK EELEN,

DEURNE

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jinnih Beels.
FOTO PHOTO NEWS Jinnih Beels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium