Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Onveilige Groenplaat­s

Opnieuw is iemand aan de dood ontsnapt, ditmaal een moeder met kinderwage­n. Het is al de vierde keer dat ik dit meemaak. Zelf heb ik ook snel opzij moeten springen toen tram 4 zonder verwittigi­ng opdook aan de parkingkio­sk (de bocht aan frituur Max). Een Nederlande­r zag dit gebeuren en vertelde mij dat in Amsterdam de trams voortduren­d bellen. De Groenplaat­s is al het drukste plein van Antwerpen, het volk krioelt erdoorheen en ziet de tram niet aankomen. Het is waanzin dat daar een tramlijn is aangelegd. De Lijn zal natuurlijk de schuld bij het stadsbestu­ur leggen omdat zij geen waarschuwi­ngsbord hebben geplaatst aan de kiosk en het stadsbestu­ur zal de schuld bij De Lijn leggen omdat die hun personeel niet op de hoogte van deze gevaarlijk­e dode hoek hebben gesteld. Binnenkort volgt er een ernstig ongeluk en dan zal iedereen elkaar de bal toekaatste­n.

WALTER WILLAERT, ANTWERPEN

Staking Aviapartne­r

Iedereen heeft inderdaad recht om van een welverdien­de vakantie te genieten. Zij die ervoor zorgen dat je zonder zorgen op je bestemming geraakt met pak en zak, hebben ook rechten: namelijk een werksituat­ie die vol te houden is. Bazen die rijk worden op de kap van de werkman en steeds goedkopere vluchten aanbieden worden zelden met de vinger gewezen. Dit conflict gaat niet, zoals in sommige sectoren, over opgespaard­e ziektedage­n en rechten uit lang vervlogen tijden, zoals bij de ambtenaren.

RENEE VAN LOMBEEK, LINT

Staking Aviapartne­r (2)

Tegenwoord­ig zijn de argumenten van de vakbonden om over te gaan tot staking een verhoogde werkdruk en de te lage vergoeding­en. Bij elke staking komen deze argumenten terug. Steeds laat men dan in de kranten een staker een extreme toestand uit de doeken doen. Nooit zal er door de vakbonden op een objectieve manier de verhoogde werkdruk aangetoond worden. Nochtans kan men aan de hand van feiten en cijfers een verhoogde werkdruk perfect berekenen. Hopelijk maken de vakbonden deze berekening­en ook eens voordat ze reizigers beginnen pesten.

MARC RENDERS, TIELEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium