Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hond Boris vervangen door Swami Bami

Wim Helsen heeft nieuwe sidekick gevonden

- (tove)

Alle mogelijke dieren passeerden de revue maar Wim Helsen koos opnieuw voor een golden retriever om hem gezelschap te houden in Winteruur. “Het bleek gewoon de beste oplossing.”

In enkele promofilmp­jes pakte Wim Helsen uit met een slang, een vis, een fret, een papegaai en een grommende hond (die verdacht veel op auteur Joost Vandecaste­ele leek, red.) Maar niks van dat alles. Naast Wim Helsen zit opnieuw een golden retriever. “Eentje die als twee druppels water op wijlen Boris lijkt”, vertelt de gastheer. “Alleen is deze hond ietsje groter. Het was niet meteen duidelijk of we opnieuw voor een hond zouden gaan. Alle op- ties lagen open. Ook andere soorten honden hadden gekund. Maar een grote hond komt mooi uit op beeld. En het karakter van een golden retriever is perfect: stil en rustig, maar toch ook levendig. We deden ooit een testopname met een wezel. Die zijn zo actief dat ze de aandacht van het gesprek afleiden. Bovendien zie je zulke kleine dieren amper op het beeldscher­m.”

Bang van de slang

Dat Boris vorige lente plots overleed, kwam niet als een verrassing. “Die hond was 14 jaar. Dat is voor een groot dier heel oud. Aangezien de opnames net achter de rug waren, schoten we niet meteen in paniek.”

Die promofilmp­jes waren niet altijd even leuk om te filmen. “Vooral met die slang was ik er toch niet zo gerust in. De eigenaars van die beestjes waren meegekomen naar de studio. Die man van de slang gedroeg zich echter zo, dat ik die slang almaar minder vertrouwde. Er was ook weinig communicat­ie. De eigenaar leek soms zelf bang van de slang. Voor de opname leende hij me de handschoen­en die hij droeg als hij de slang moest vastpakken. Er leek dus bijtgevaar te zijn. In het filmpje zie je zweetdrupp­els op mijn hoofd, maar die waren er met een verstuiver opgespoten.”

 ?? RR ?? Wim Helsen en Swami Bami.FOTO
RR Wim Helsen en Swami Bami.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium