Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mboko: speciaal duel

-

De vorige week 21 jaar geworden Ayrton Mboko maakte begin september de overstap van Union. Ook al komt hij vanavond niet in actie, toch is de match bij zijn exclub speciaal. Rechtsacht­er Mboko speelde vorig seizoen 19 wedstrijde­n voor Union in 1B. Hij genoot zijn opleiding bij Standard, waar hij als 16-jarige werd opgenomen in de A-kern. Huidig assistent-trainer van Beerschot Wilrijk Will Still was toen assistent bij Standard. Omdat Union een hele lading nieuwe spelers aantrok tijdens het tussenseiz­oen, liet Mboko zijn contract bij Union ontbinden en tekende een overeenkom­st bij Beerschot Wilrijk voor twee seizoenen met een optie voor twee jaar extra.

“Natuurlijk wordt dit voor mij een speciale avond, op bezoek bij mijn ex-club, ook al speel ik niet. Ik deed al wat ervaring op in 1B, maar kwam pas laat bij de kern op het Kiel. Union zal altijd de ploeg blijven die me liet debuteren in 1B, maar ik ben heel blij met de kans en het vertrouwen die ik krijg van Beerschot Wilrijk. Ik ben jong en heb nog tijd om me hier te ontwikkele­n. Ik ben niet ontgoochel­d, maar wil klaar zijn tegen de tijd dat de trainer me roept.”

“Het wordt vanavond een wedstrijd tussen twee ploegen met steile ambities. Gezien hun plaats in het klassement kort voor het einde van de eerste periode zijn ook de belangen voor beide ploegen groot. De sterkte van Union schuilt in zijn aanval. Toch schat ik de winstkanse­n van Beerschot Wilrijk hoog in, want wij beschikken eveneens over een kwaliteits­volle kern. Onze technische staf zal de ploeg optimaal voorbereid­en. Bovendien wonnen wij vier van onze laatste vijf wedstrijde­n. Iedereen beseft wat er op het spel staat maar heeft het volste vertrouwen. Het wordt een kwestie om 90 minuten geconcentr­eerd te blijven. Slagen mijn ploegmakke­rs daarin, dan zie ik een 1-2overwinni­ng best mogelijk”, voorspelt Ayrton.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium