Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te weinig mannen die het verschil maken

- JÜRGEN GERIL

Genk scoort aan de lopende band, terwijl spitsen als Ingvartsen en Gano vooral achter de hand gehouden worden. Als verdediger Jhon Lucimi uitvalt op Standard, dan neemt Dewaest gewoon zijn plaats in zonder kwaliteits­verlies. En iemand als Heynen verving tegen Anderlecht probleemlo­os Malinovsky­i. Trainer Philippe Clement roteerde al vaak en gebruikt zijn hele selectie. Veel spelers spreken van de sterkste kern waarin ze ooit speelden.

Bij Anderlecht schuift Hein Vanhaezebr­ouck ook vaak met pionnen, maar dat is vaak omdat hij bepaalde jongens gewoon niet goed genoeg vindt. Tegen Eupen zat Milic tijdens de rust gewoon op te warmen in de perszaal, eerst door de mand en dan naast de ploeg gevallen. In Morioka gelooft hij ook niet en aanwinsten als Abazaj en Adzic waren al afgeschrev­en nog voor het seizoen begonnen was. Te weinig. Anderlecht koos deze zomer vooral voor jonge spelers, maar de jonkies kennen ups en downs. Op de RSCA-bank zit eigenlijk weinig volk dat kan invallen en het verschil kan maken.

Bij Standard is de bank halfvol en halfleeg. Voor het defensieve compartime­nt zijn er degelijke wisselspel­ers: Vanheusden, Kosanovic en Goreux als verdediger­s of Agbo als controlere­nde middenveld­er. Alleen zitten de Rouches niet dik in de aanval. Orlando Sa speelde nog geen enkele goeie match, terwijl Lestienne en Mpoku veel last hebben van blessures.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium