Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ben voor de coach gekomen”

Sofiane Achnak is vaste waarde geworden in Wommelgem

-

Ternesse deed zondag wat het moest doen: winnen tegen een ontstellen­d zwak Esperanza Pelt. Sofiane Achnak lag mee aan de basis van de 3-0-zege. Sinds zijn komst deze zomer is de middenveld­er eigenlijk al onmisbaar geworden.

“We begonnen nochtans niet al te best tegen Pelt”, aldus Achnak. “Na de rust konden we wel voor hoge pressing zorgen en dat rendeerde met die drie goals tot gevolg.”

Scoren deed Achnak niet, maar zijn inbreng mag niet worden onderschat. Pas in augustus kwam hij naar Ternesse. “Ik was een vrije speler en kon kiezen tussen Duffel en Ternesse. Ik kende coach Sven Eeraerts goed en hij zei dat hij me nodig had. Hij toonde veel vertrouwen in mij, al wilde ik zelf eigenlijk nog een reeks hoger spelen. Dit is een keuze voor de coach.” Achnak genoot zijn opleiding bij Anderlecht en pendelt nu vier keer per week van Molenbeek naar Wommelgem. “Dat is geen probleem, het hoort erbij. Dat we voorlopig dertien punten verzamelde­n, is niet slecht, maar we moeten de voeten op de grond houden. Ik denk dat wij op termijn wel wat kunnen bereiken, maar het eerste doel is vasthouden wat we nu hebben en waar we nu staan. We staan boven enkele concurrent­en, maar hebben ook een koploper als Tienen goed aan de praat kunnen houden. We moeten van geen enkele ploeg schrik hebben.”

“Voor mij telt dus eerst Ternesse. Op termijn wil ik misschien een reeks hoger spelen. Maar ook hier moet ik de concurrent­ie aangaan”, besluit de man die eigenlijk rechtsacht­er is. “Maar als de coach mij als middenveld­er wil uitspelen, dan speel ik daar. Ik vecht, het loopt lekker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium