Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor hetzelfde geld had ik al op straat gestaan”

Trainer Yves Van Heurck slaakt zucht van opluchting

-

City Pirates heeft eindelijk ook een eerste thuiszege beet. Berchem werd zaterdag met 3-2 wandelen gestuurd. Na de zes op zes kon trainer Yves Van Heurck opgelucht ademhalen. “Zo snel kan het gaan in het voetbal”, zegt de T1.

De fraaie zege tegen een verzwakt, maar vooral ondermaats presterend Berchem, deed Yves Van Heurck duidelijk deugd. De trainer beleefde nog niet al te veel pret aan het huidige seizoen. Maar sinds de winst op Cappellen loopt het weer beter bij de Merksemnar­en.

“Na onze 3-0-voorsprong werd het nog spannend, met die twee tegengoals van Berchem in het slot van de wedstrijd. We kwamen nog onnodig onder druk te staan, maar de zege was verdiend. Wat het verschil met de voorbije weken was? El Jattari die plots met links scoorde, Roef die twee keer goed pakte. Tel daar de positieve mentalitei­t bij en dan weet je dat het anders kan. Er wordt weer hard gewerkt. Bovendien wonnen we twee keer verdiend.”

En zo pakte City Pirates uit zijn laatste twee wedstrijde­n zes op zes.

“Ik ben opgelucht. Ik kom anders naar de training. Ik dank de jongens, maar zeker ook het bestuur. Voor hetzelfde geld had ik al buiten gelegen na die eerdere 2 op 21 en hadden ze hier iemand anders aangenomen. Dat vergeet ik nooit. Belangrijk is ook dat het in de kleedkamer weer goed zit. Al moet ik straks stevige knopen gaan doorhakken. Wat ik van het vertrek van Dimitri Nesen vind? Dat is geen nieuws meer. Het feit dat deze jongens hun kop ervoor leggen, dat is nieuws.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium