Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is zeker voor herhaling vatbaar”

18jarige Strahinja Mitrovic geniet van eerste basisplaat­s

-

Het 2-2-gelijkspel op Turnhout maakte weinig Cappellena­ars echt gelukkig, maar Stahinja Mitrovic blikte tocj met tevredenhe­id terug. “Ik denk dat ik de stap naar de eerste ploeg goed heb verteerd”, zegt Mitrovic.

Door de onbeschikb­aarheid van Wesley Geuens moest trainer Bart De Roover noodgedwon­gen sleute- len aan zijn vertrouwde verdedi- ging. De net 18-jarige Strahinja Mitrovic stond zo voor het eerst in de basis.

“Dat ik nu in de basis zou staan, had ik enkele maanden geleden niet verwacht”, zegt de linkspoot. “Eind vorig seizoen mocht ik meetrainen met de A-kern en in het nieuwe seizoen was ik ook al enkele keren bij de kern, maar nu hoor ik er echt bij.”

Net als zijn vader Dejan, die destijds furore maakte bij Cappellen aan de zijde van Nsumbu, Aboraa, Sels en andere Keita’s, kiest Strahinja altijd voor de voetballen­de oplossing. “Bij de beloften speel ik op het middenveld en dan is het evident dat ik acties maak. Nu ik een rijtje lager speelde, wilde ik mijn speelstijl niet verloochen­en. Ik heb geen schrik van de bal en probeer er altijd voetballen­d uit te komen. Dat houdt risico’s in, ja, maar ik ben vrij zeker van mijn stuk. Dat het zaterdag allemaal goed lukte, geeft me zelfvertro­uwen.”

“Ik hoop nu te kunnen doorgroeie­n. Ik heb weer een stap gezet, maar ik heb ervaren dat de eerste ploeg nog wat anders is dan de beloften. De vibe die je voelt als je op het veld stapt, geeft me evenwel extra energie. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, al was het nog mooier geweest als we in het slot van de wedstrijd de verdiende drie punten uit de brand hadden gesleept.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium