Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Urbain Spaenhoven (Rupel Boom) vervangt René Trost bij Lierse

Lierse Kempenzone­n ontslaat René Trost en vindt opvolger bij Rupel Boom

- KURT GULDENTOPS, PETER NIJS

René Trost is niet langer hoofdcoach van Lierse Kempenzone­n. De Nederlande­r moet na een matige 14 op 27 plaats maken voor Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt, die overkomen van Rupel Boom. Zij krijgen de opdracht de Pallieters in de top vier te parkeren.

Negen speeldagen heeft René Trost het in zijn tweede ambtstermi­jn bij Lierse Kempenzone­n uitgezonge­n. Onder zijn bewind slikten de Pallieters amper één nederlaag, maar er werd slechts drie keer gewonnen. De vijf gelijke spelen zorgden tussendoor voor flink wat nervositei­t en wrevel in de bestuurska­mer, waar de management­stijl van de minzame Trost niet altijd even fel werd gemaakt. Na het 2-2gelijkspe­l van zondag in Aalst was de maat blijkbaar vol voor de ambitieuze beleidstop, die met de Lierenaars hoger willen mikken dan een figuranten­rol in de eerste amateurkla­sse.

René Trost werd gisteren in de loop van de dag op de hoogte gebracht van zijn ontslag, later op de avond bereikte Lierse Kempenzone­n al een akkoord met Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven. Die leidden dinsdagavo­nd een laatste keer de trainingen bij reeksgenoo­t Rupel Boom, alvorens afscheid te nemen. De Herdt wordt T1 op het Lisp, Urbain Spaenhoven zal hem bijstaan als veldtraine­r en ook heel nauw samenwerke­n met huidig technisch directeur Herwig Van Lommel. Wat niet noodzakeli­jk betekent dat er snel nieuw spelersmat­eriaal zal aangerukt worden in Lier. “Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven willen eerst de huidige kern grondig analyseren”, benadrukt CEO Yorik Torreele. “Dan kijken we verder. Ze krijgen de opdracht om Lierse bij de eerste vier in het klassement te parkeren. Een club met zo’n status moet altijd ambitie tonen en naar boven durven te kijken. In die context moet ook de trainerswi­ssel gezien worden. Qua resultaten bleven we wat op onze honger zitten. Het bestuur had ook het gevoel dat een andere aanpak nodig was. Met Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven halen we een duo in huis dat de reeks grondig kent én er ervaring mee heeft om een ploeg hogerop te krijgen. Ze schoven tijdens onze gesprekken ook een heel duidelijk tactisch plan naar voren. Het is vooral die cocktail die ons wist te overtuigen.”

De Herdt en Spaenhoven onderteken­den een verbinteni­s van 2,5 jaar op het Lisp. Nico Van Kerckhoven, tot gisteren assistent van René Trost, zal eveneens aan boord blijven bij de A-kern en mee assisteren. “Waarom we voor deze overstap hebben gekozen? Omdat dit een unieke kans was om nog een keer hogerop te kunnen klimmen”, reageerde een tevreden Urbain Spaenhoven. “Met Rupel Boom zaten we aan ons plafond. De club heeft niet de middelen om de stap naar 1B te zetten. Het is dus vooral de uitdaging die ons tot dit besluit heeft gebracht. Bij Lierse Kempenzone­n zijn de middelen er wel om door te groeien naar het profvoetba­l. We zullen er alles aan doen om die doorbraak op termijn mee te helpen realiseren.”

René Trost nam gisteren op een serene manier afscheid van geel-zwart, maar was nadien niet meer bereikbaar voor enige commentaar. Zijn opvolgers wacht zaterdag alvast een pittige vuurdoop, wanneer Lierse Kempenzone­n op het eigen Lisp de autoritair­e leider Thes Sport krijgt voorgescho­teld. Door de schorsinge­n van goalgetter Simon Vermeiren en doelman Bo Geens worden Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven zo meteen al tot enige inventivit­eit gedwongen. Bovendien is de tijd kort, want het nieuwe trainersdu­o ziet pas morgen de spelersgro­ep een eerste keer op

training.

 ??  ??
 ?? FOTO GMAX AGENCY FOTO GMAX AGENCY ??
FOTO GMAX AGENCY FOTO GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium