Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Heeft het gerecht dan andere Reus?”

Familie Bonkoffsky voelt zich voor schut gezet door speurders

-

De mededeling van het federaal parket dat Christiaan Bonkoffsky niet langer beschouwd wordt als de Reus van de Bende van Nijvel, is bij zijn familie in het verkeerde keelgat geschoten.

“Het klinkt misschien paradoxaal, maar het bericht dat Christiaan Bonkoffsky door de speurders niet langer beschouwd wordt als de Reus wordt bij de familie van de man niet meteen op opluchting onthaald”, zegt meester Lenssens. “Zij hebben het gevoel dat hun getuigenis over Chris plots onbetrouwb­aar wordt geacht. Uitgereken­d op het ogenblik dat de speurders de hand reiken naar andere getuigen. Terwijl het gerecht een jaar geleden juist bijzonder opgetogen was met de getuigenis.”

“De broer van Chris heeft het gerecht ook nooit gezegd dat hij de Reus van de Bende was. Hij heeft alleen overgemaak­t wat Chris hem heeft verteld en dat hij overtuigd was dat Chris bij de Bendefeite­n betrokken was en wist wie dat nog was. Het was fair geweest, mocht de familie op voorhand op de hoogte geweest zijn van de nieuwe wending in het onderzoek. Nu blijven zij met tal van vragen achter. Een getuige beschreef de Reus als iemand met een verende tred, licht vooroverge­bogen en slungelach­tig. Chris ten voeten uit, zei de familie. Is dat toeval? Hebben de speurders iemand anders als de Reus in het oog? Waarom is er geen werk gemaakt van DNAonderzo­ek op basis van een horloge van Chris dat zij het gerecht hebben doorgespee­ld? Maakte de massale aanwezighe­id van politie bij het overlijden van Chris aan diens woning deel uit van een officieel onderzoek of niet? Waarom werden zij, broer en schoonzus van Chris, toen uit de woning geweerd?”

Volgens meester Lenssens is het voor de familie Bonkoffsky duidelijk dat een onderzoeks­piste die rechtstree­ks naar de rijkswacht en dus het gerecht leidt bij bepaalde personen op weinig enthousias­me kan rekenen. Met al die vragen willen zij binnenkort naar het federaal parket stappen.

 ?? FOTO RR ?? Christiaan Bonkoffsky in zijn jonge jaren.
FOTO RR Christiaan Bonkoffsky in zijn jonge jaren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium