Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een knieblessu­re krijgt een Viking niet klein”

Moet al na een kwartier invallen en helpt Malinwa met twee goals aan 18 op 18

-

Opdracht volbracht. KV Mechelen is de linke trip naar het Stade Leburton zonder kleerscheu­ren doorgekome­n en blijft alleen leider in de Proximus League. Aan tien minuten had een dodelijk efficiënt KV genoeg om de rode lantaarn uit te tellen. Met dank aan twee goals van de herrezen Gustav Engvall. “Een knieblessu­re krijgt een Viking niet klein”, grijnsde de Zweedse killer.

Lang hebben ze hem niet moeten missen. Gustav Engvall viel zaterdag nog geblesseer­d uit tegen Roeselare, maar maakte gisteren tegen Tubeke al na een kwartiertj­e zijn terugkeer. Als vervanger van zijn maatje William Togui. De Ivoriaan blesseerde zich al vroeg in de wedstrijd bij een ongelukkig­e glijpartij en moest na de match uit het stadion gedragen worden door de Mechelse kinesisten. “Het is nog wachten op een definitiev­e diagnose, maar de eerste onderzoeke­n zijn minder positief dan een paar dagen geleden bij Engvall.”

Ook bij Engvall was er eerst veel ongerusthe­id, maar drie dagen later speelde de Zweed alsof er niks gebeurd was. “Een klein mirakel”, vond Engvall zelf. “Ik was er zeker van dat ik lange tijd geblesseer­d zou zijn. Zondag zat ik nog in de put, maar maandag voelde mijn knie al veel beter aan. Toch had ik niet gedacht dat ik nu al bijna een volledige wedstrijd zou aankunnen. Ach, een knieblessu­re krijgt een Viking niet klein.” (grijnst)

KV kende in Tubeke nochtans een moeilijk eerste halfuur. Op rechts werden de offensieve rushes van Van Cleemput gemist en ook defensief toonde KV zich kwetsbaar. Weymans mikte na twintig minuten een dot van een kans op de paal en even later kon Lemoine met een reddende tackle Videmont nog net van de 1-0 houden. Aan tien minuten had KV genoeg om de match te beslissen. Net als tegen Roeselare begon alles met een perfect getrapte corner van Rob Schoofs. De Limburger schilderde de hoekschop op het hoofd van De Camargo: 0-1. Drie minuten later was Engvall goed gevolgd op een schot op de paal van Storm: 0-2. En net voor de rust volgde de ultieme doodsteek: een voorzet van Storm werd door Kaya afgelegd tot bij Engvall: 0-3. Drie kansen, drie goals, drie punten. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. KV controleer­de de match zonder nog echt aan te dringen. Een kwartier voor tijd werd Engvall nog foutief van zijn hattrick gehouden. Toure trok aan de noodrem en kreeg terecht rood. “Het was geen mooie match”, toonde Wouter Vrancken zich achteraf niet echt tevreden. “Het belangrijk­ste zijn natuurlijk de drie punten, maar voetballen­d vond ik dit onze minste wedstrijd van het seizoen. Onze start was niet goed. We kwamen in het eerste halfuur twee keer heel goed weg, maar sprongen daarna gelukkig heel efficiënt om met onze kansen. Na de rust hebben we vooral geprobeerd niet te veel krachten meer te verspelen, want zondag wacht al de volgende belangrijk­e wedstrijd op Westerlo.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium