Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit hadden we totaal niet verwacht”

Rupel Boom koud gepakt door vertrek De Herdt en Spaenhoven

-

Technisch directeur Urbain Spaenhoven en coach Dave De Herdt verlaten Rupel Boom voor Lierse Kempenzone­n. Het nieuws sloeg gisteren in als een bom bij de Steenbakke­rs. Niemand had dit zien aankomen.

“Ik vind de timing hoogst ongelukkig”, zegt Kamiel Coenaerts, hoofd van de sportieve cel bij Rupel Boom. “Er is nooit een goed moment om uit elkaar te gaan, maar dit hadden we absoluut niet verwacht. We zijn net gepromovee­rd, hebben een mooie start gemaakt en dan gebeurt dit. Ergens kan ik het wel plaatsen, omdat ik Spaenhoven ook al jaren ken. Urbain is een zeer ambitieus iemand. En als je dan zo’n kans krijgt, is het moeilijk om dat te weigeren. Ik heb wel begrip voor zijn beslissing, maar ben er absoluut niet gelukkig mee.”

Guy Van Bergen leidt trainingen

In het kielzog van Spaenhoven zet ook T1 Dave De Herdt de stap naar Lierse Kempenzone­n. Dat maakt de zaken er nog moeilijker op.

Coenaerts: “Inderdaad. Anders hadden we eventueel met Dave verder kunnen doen. Maar hij verbindt zijn lot aan dat van Spaenhoven. Dat was bij Beerschot Wilrijk ook al zo. Ze kwamen daarna samen naar ons en gaan nu als duo naar Lierse Kempenzone­n. Voorlopig zal Guy Van Bergen de trainingen leiden en zich laten bijstaan door onze keeperstra­iner Dave Verbert. Maar dat is een tijdelijke oplossing. Zij staan niet bepaald te springen om over te nemen, we moeten dus sowieso op zoek naar een nieuwe hoofdtrain­er. Samen met onze sportief manager Davy De Smedt gaan we de komende dagen werk maken van de opvolging. We mogen niet bij de pakken blijven zitten en zullen hier sterker uitkomen.” Mogelijk heeft het vertrek van Spaenhoven ook een impact op de spelers. Velen kwamen net op voorspraak van Spaenhoven. “De spelers zullen wel geschrokke­n zijn. Maar eens ze van de eerste verbazing bekomen zijn, moeten we weer over naar de orde van de dag. Spelers hebben een eigen plan voor hun loopbaan en laten die niet afhangen van een trainer. We gaan ervoor zorgen dat hier zo snel mogelijke een capabele vervanger staat, zodat de resultaten niet gaan lijden onder de situatie.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Urbain Spaenhoven (links) nam gisteravon­d op training afscheid van zijn spelers en kon zijn tranen amper bedwingen. Hier bedankt hij Jonas Laureys.
FOTO GOYVAERTS Urbain Spaenhoven (links) nam gisteravon­d op training afscheid van zijn spelers en kon zijn tranen amper bedwingen. Hier bedankt hij Jonas Laureys.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium