Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zal alle kansen die ik krijg met beide handen grijpen”

Laurens Siemons en maats boeken vijfde gelijkspel

- (qvdb)

Rochus Deurne speelde 2-2 gelijk tegen Zoersel. De Deurnenare­n verloren dit seizoen nog altijd maar één keer. “Maar met al die gelijke spelen schieten we niet veel op”, vindt Laurens Siemons, die zondag de zieke Dylan De Ruysscher in doel verving.

“Ik kan tevreden terugblikk­en op mijn wedstrijd”, zegt de 23-jarige doelman, die in de tweede helft bij een 1-2-achterstan­d uitpakte met een cruciale redding. “Ik had het schot niet zien vertrekken, maar kon de bal met een ultieme reflex toch nog uit doel ranselen. Dat soort reddingen doen natuurlijk extra deugd. Het was nog toffer geweest als we hadden gewonnen, maar dat we nog een punt thuishield­en, is ook niet onbelangri­jk. Het gelijkspel was een terechte uitslag, zeker gezien onze mindere eerste helft, maar als de match vijf minuten langer had geduurd, hadden we de drie punten gepakt.”

Siemons werd weggehaald bij Lyra, maar verloor in het begin van het seizoen de concurrent­iestrijd met eerste doelman Dylayn De Ruysscher. “Ik speelde een best goede voorbereid­ing, maar uiteindeli­jk koos de trainer voor De Ruysscher als eerste doelman”, zegt Siemons. “Hij heeft het tot op heden schitteren­d gedaan en al heel wat punten voor ons gepakt. Voor mij is het nu zaak om me te blijven tonen. De kansen die ik krijg, zal ik in elk geval met beide handen grijpen”, aldus de jonge doelman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium