Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mogelijk zijn er vijf dalers”

Trainer Raf De Houwer is tevreden, maar waarschuwt ook

- (madc)

Met een puntje op verplaatsi­ng bij Rochus Deurne (2-2) zouden meerdere ploegen tevreden zijn. Bij Zoersel hinkt trainer Raf De Houwer echter op twee gedachten.

“We waren tachtig minuten lang de sterkste ploeg, vind ik”, aldus De Houwer.

“We hadden ook enkele kansen om de 1-2-voorsprong verder uit te bouwen. Dat smaakt een beetje zuur. Tien minuten voor affluiten scoorde Deurne met een afstandssc­hot de gelijkmake­r. Vanaf dat moment bestookten ze ons ook met veel hoge voorzetten en lange ballen in het strafschop­gebied. Ik moet toegeven dat we het dan erg moeilijk hadden. Het was nog tien minuten alle hens aan dek.”

“Op basis van dit alles zal een gelijkspel wel de juiste weergave van het spel zijn. Belangrijk is ook dat de clubs onderaan geen punten haalden. Eigenlijk namen we dus een puntje bonus.”

Zoersel blijft zo bovenaan meedraaien met zestien punten uit negen wedstrijde­n.

“Uitgezonde­rd tegen Mariekerke hebben we steeds goed voetbal gebracht en waren we minstens de evenknie van de tegenstrev­ers. Dat is een fijne vaststelli­ng. Toch moeten we beseffen dat de weg naar het behoud nog lang is. Mogelijk zijn er vijf dalers dit seizoen, wat betekent dat we minstens 38 punten moeten halen. Ik zal de groep scherp moeten houden. Hopelijk kunnen we voor de winterbrea­k ons puntentota­al nog wat opkrikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium