Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog een waterkans op de periodetit­el”

Vreugde en ontgoochel­ing bij broers Jordi en Tibo Kreydt

- FREDDY KOOPMAN

Het leven zoals het is bij de Kontichse familie Kreydt: terwijl de 21-jarige Jordi de ruime winst van Kontich A tegen VC Herentals (4-1) in eerste provincial­e vierde, baalde diens 19-jarige broer Tibo als een stekker omdat Kontich B in vierde provincial­e C door het gelijkspel tegen Oxford Hemiksem naast de eerste periodetit­el greep.

“Tegen VC Herentals viel alles in de juiste plooi”, vertelt Jordi Kreydt. “We brachten vlot combinatie­voetbal en verzilverd­en onze prima start met drie goals in de eerste twintig minuten. Nadien konden we rustig het verdere verloop van de wedstrijd controlere­n.”

Kontich kwam zelfs dicht bij een vijfde clean sheet op rij. “Maar net voor het einde van de wedstrijd slikten we een lullige tegengoal. Een voorzet ging door mijn benen, de bal week af op een ploegmaat en dwarrelde op die manier door de benen van onze keeper in doel.”

Maar met tien op twaalf zette Kontich toch een mooi reeksje neer. “We zijn goed bezig. We hebben zelfs nog een waterkansj­e om de eerste periodetit­el binnen te halen.”

De 21-jarige Kreydt ruilde in het tussenseiz­oen Lyra in voor Kontich. “Na twaalf jaar bij Lierse keerde ik op mijn achttiende terug naar Lyra. Ik speelde er bij de beloften en in de eerste ploeg. Ik kijk nog wekelijks naar de uitslag van de ploeg van mijn hart. Bij Kontich kende ik een moeilijke start, maar stilaan loopt het steeds vlotter. Vorige week scoorde ik de enige goal op Berg en Dal, al kon het spel toen aanvallend zeker beter.”

Tibo Kreydt kende dan weer een minder weekend. Hij pakte met Kontich B net naast de eerste periodetit­el. “We zijn de vlotst scorende ploeg van de reeks, maar omdat het doelsaldo van Oxford Hemiksem welgeteld één goal beter was, moesten we de topper winnen om periodekam­pioen te worden”, aldus Tibo. “De druk bij de thuisploeg was groot. Allicht daardoor werd het een agressief duel. De scheidsrec­hter had de match niet in de hand en legde de wedstrijd na veel conflicten en verwensing­en van de tegenstrev­er kort na de zelfs rust tien minuten stil.”

Toch kwam Kontich tot twee keer toe op voorsprong. “Op de counter lieten we het na om de match te beslissen. Het was zuur dat in de slotfase de gelijkmake­r viel. Wavria profiteerd­e optimaal van ons gelijkspel en pakte de periodetit­el.”

De 19-jarige Tibo Kreydt stapte juist voor de competitie­start nog over naar Kontich. “Ik maakte tot eind augustus de voorbereid­ing mee bij Lyra-Lierse, maar koos toen toch voor een nieuwe uitdaging.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Jordi (links) en Tibo Kreydt samen op de training bij Kontich. De een speelt bij de A-ploeg in eerste provincial­e, de ander zit bij de B-ploeg in vierde provincial­e.
FOTO GOYVAERTS Jordi (links) en Tibo Kreydt samen op de training bij Kontich. De een speelt bij de A-ploeg in eerste provincial­e, de ander zit bij de B-ploeg in vierde provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium