Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is niet de manier waarop ik trainer wil zijn”

SK WilrijkJAS Bcoach Steve Bynoe geeft er zelf de brui aan

- (qvdb)

Consternat­ie zondag in de cabines van SK Wilrijk-JAS B. Toen trainer Steve Bynoe de opstelling bekendmaak­te, stapten twee spelers misnoegd de kleedkamer uit. Bynoe besloot onmiddelli­jk om zijn ontslag in te dienen.

“Dit is niet de manier waarop ik trainer wil zijn”, reageert Steve Bynoe. “Wat er zondag is gebeurd, kan natuurlijk niet door de beugel. Het was de escalatie van een probleem dat al langer speelde. Ik miste een fundamente­el gebrek aan beleving bij de spelersgro­ep en had niet langer het gevoel dat ik mijn job als coach naar behoren kon uitvoeren. Het gaat me daarbij niet over kwaliteit of niveau. Maar als ik ergens voor ga, dan steek ik daar tijd in en doe ik het met de volle honderd procent. Dat kreeg ik niet terug van mijn spelers en dat botste. Ik wil benadrukke­n dat ik geen probleem heb met de mensen van het bestuur. Ik wens ze dan ook oprecht veel succes in de toekomst.”

Voor sportief verantwoor­delijke Ludovic Fond kwam het ontslag van zijn trainer onverwacht. “Ik wist dat er een probleem was met enkele spelers, maar dat Steve zo vlak voor de wedstrijd de handdoek in de ring zou gooien, had ik niet verwacht. Ik vind dat je als trainer op zulke momenten boven je spelersgro­ep moet kunnen staan. Het is nu aan ons om te bekijken wat het beste is voor de club. Voorlopig neemt hulptraine­r Kenny Houben over en zal ikzelf naast hem plaatsneme­n op de bank.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium