Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk kregen we loon naar werken”

Zakaria Haid El Assiri zorgt met twee goals mee voor eerste winst van het seizoen

- (fko)

Borsbeek heeft eindelijk zijn eerste winst van het seizoen beet. Het won zondag met 4-1 van Aartselaar. Uitblinker Zakaria Haid El Assiri lag met twee doelpunten mee aan de basis van het Borsbeekse succes.

“Buiten de wedstrijd op Lippelo

(die met 4-0 werd verloren, red.) lagen we nooit onder, maar we in acht wedstrijde­n sprokkelde­n we slechts vijf punten”, zegt Zakaria Haid El Assiri. “Tijdens een groepsgesp­rek stelde onze voorzitter-trainer Patrick Huybrighs zijn eigen positie in vraag. Iedereen is dan ook blij dat we nu op het veld bewezen dat we nog altijd volledig achter zijn aanpak staan.”

Die eerste zege van het seizoen kwam er dus tegen Aartselaar. “Aartselaar had met amper zeven tegengoals de beste verdedigin­g van de reeks, terwijl wij met slechts zeven goals de minst productiev­e ploeg waren. Nu scoorden we vier keer in een halfuur. In de eerste helft waren we baas. Ik trof zelfs al voor de derde match op rij de lat. We kwamen dan totaal onverdiend op achterstan­d en vreesden weer het ergste.” “Na mentaal oplapwerk tijdens de rust kwamen we gretiger uit de kleedkamer. In de tweede helft overklaste­n we de tegenstrev­er met vlot combinatie­voetbal. We wonnen alle duels en scoorden viermaal uit een heleboel kansen. Eindelijk kregen we loon naar werken. Hopelijk werkt die eerste zege bevrijdend. We zijn weg van de laatste plaats en kijken nu alleen nog naar boven. Het zou mooi zijn als we zondag kunnen stunten tegen SK Wilrijk-JAS, dat de eerste periodetit­el kan pakken”, blikt El Assiri vooruit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium