Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Koppenberg is te veel klimwerk”

Loes Sels start met bescheiden verwachtin­gen in Oudenaarde

-

Ook de vrouwen rijden donderdag op de Koppenberg hun eerste wedstrijd van de DVV-Trofee in wat dit jaar de Sack Zelfbouw Ladies Trophy zal heten. Vorig jaar haalde de Britse Helen Wyman het in Oudenaarde, terwijl Loes Sels nog net in de top tien finishte. Of dat morgen beter kan, durft de Zoerselse niet te voorspelle­n.

“De Koppenberg is niet echt mijn ding”, geeft de 33-jarige renster spontaan toe. “Te veel klimwerk voor mij. Het is een mooi parcours, daar niet van, maar wat mij betreft leunt het eerder aan bij een mountainbi­keparcours. Ik vraag me af wat het gaat geven nu er zoveel regen is gevallen is. De laatste jaren lag de omloop er eerder droog bij, maar de modder zal het nu nog een pak zwaarder maken. Het maakt mijn kansen op een mooie uitslag zeker niet groter. Al zal ik zoals steeds proberen om er het beste van te maken.”

Supergevoe­l

Het voorbije weekend behaalde de renster van Pauwels Sauzen Vastgoedse­rvice in het Luxemburgs­e Contern, na Ardooie, haar tweede overwinnin­g van het seizoen.

“Ik had geen contract voor de cross in Ruddervoor­de. Omdat ik sowieso een bostrainin­g wilde inlassen, heb ik van de nood een deugd gemaakt en ben ik afgereisd naar Luxemburg. Het deelnemers­veld daar was niet te vergelijke­n met de rensters die in West-Vlaanderen voor de zege streden. Maar goed, dat maakt mijn zaak niet. Ik won er met een minuut voorsprong op de Nederlands­e Puck Pieterse. Winnen doet altijd deugd en dat was nu niet anders.” Sels is best tevreden over de eerste twee maanden van haar seizoen.

“Ik reed tot op heden tien wedstrijde­n en daarin eindigde ik acht keer bij de eerste vijf, terwijl ik vier keer op het podium stond. Ik had echt een supergevoe­l. Ik kon zelf initiatief nemen en de wedstrijd mee kleuren. In Bern stokte het echter plots. Ik werd er pas zeventiend­e en het goede gevoel was weg. Mijn coach heeft me toevertrou­wd dat ik me geen zorgen moet maken en dat het normaal is dat ik nu een terugslag ken.” Toch heeft de Zoerselse nooit zo profession­eel gewerkt als nu het geval is. “De voorbije zomer heb ik mijn trainingen aangepast en ben ik specifieke­r gaan trainen. Meer stabilisat­ie- en buikspiero­efeningen, van die dingen. Dat heb ik vroeger nooit gedaan. Daarnaast maak ik een dag per week ook tijd vrij voor een duurtraini­ng en besteed ik ook meer aandacht aan mijn voeding. Daardoor sta ik nu scherper dan vroeger. Allemaal niet zo evident op mijn leeftijd, maar het werpt blijkbaar wel degelijk zijn vruchten af.”

 ?? FOTO BELGA ?? Loes Sels tijdens haar eerste overwinnin­g van het seizoen in Ardooie.
FOTO BELGA Loes Sels tijdens haar eerste overwinnin­g van het seizoen in Ardooie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium