Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zag al meerdere spelers die goede voetjes hebben”

- (madc)

Wildert heeft niet lang gewacht om een opvolger aan te stellen voor de vorige week ontslagen trainer Benny Haverhals. De 51jarige Rob Van Der Jonckheyd, die in vierde provincial­e zijn strepen al verdiende, krijgt de leiding over de piepjonge spelersgro­ep.

“Het was voorzitter Kustermans die me contacteer­de”, zegt Van Der Jonckheyd. “Eerst heb ik vanop afstand de donderdagt­raining gevolgd en na een goed gesprek met het bestuur heb ik de opdracht met plezier aanvaard.”

Van Der Jonckheid is niet aan zijn proefstuk toe. De voorbije drie seizoenen was hij hoofdcoach bij Horendonk. Voordien trainde hij Brecht en Olympic Essen.

“Na drie maanden ben ik dus weer aan de slag. De uitdaging is heerlijk. Wildert bouwt met een jonge spelersgro­ep aan de toekomst. Ik reken op enkele sterkhoude­rs die deze groep bij de hand kunnen nemen. Vorig seizoen miste de club net de promotie naar derde provincial­e. Er zijn echt wat spelers die goede voetjes hebben, hoor. Het is nu aan mij om, samen met assistent Sven Jacobs, deze ruwe diamanten wat bij te slijpen.”

Zondag mag Wildert op bezoek bij leider Halle. Er zijn gemakkelij­kere opdrachten. “De naam van de tegenstrev­er doet op dit moment eigenlijk niet ter zake. Eerlijk gezegd vind ik het beter om onmiddelli­jk vol aan de bak te moeten tegen de gedoodverf­de kampioen. Ik wil vooral veel inzet en een winnaarsme­ntaliteit zien. Voor de winterstop wil ik dat deze ploeg stapjes vooruit kan zetten, zodat we na Nieuwjaar op kruissnelh­eid zitten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium