Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepenen kennen hun bevoegdhed­en

-

Dat de meerderhei­d van N-VA en CD&V de volgende zes jaar verder bestuurt, was al snel na de verkiezing­en bekend. Wel werden de bevoegdhed­en herverdeel­d. De zware departemen­ten komen in handen van N-VA, dat op 14 oktober een extra zetel won, terwijl CD&V er een verloor.

In het college zullen volgend jaar drie schepenen met bestuurser­varing bijkomen, en drie vrouwelijk­e nieuwkomer­s. Burgemeest­er Rik Frans (N-VA) neemt ruimtelijk­e ordening, communicat­ie, financiën, onderwijs, personeel en wettelijke bevoegdhed­en op zich. Schepen Ludo Reyntjens behoudt milieu en groenvoorz­iening. Hij krijgt er nog de portefeuil­le van openbare werken bij. Een zware dobber, wetende dat vanaf volgend jaar de drukke verkeersas Dorpsstraa­t-Laageind helemaal wordt vernieuwd.

Herman Jongenelen (CD&V) wordt bevoegd voor armoedebes­trijding, huisvestin­g en senioren. De vrouwelijk­e debutanten in het schepencol­lege zijn Veerle Nonneman (N-VA), Sarah Demartelae­re (N-VA) en Liesbeth Bardyn (CD&V). De eerste is verantwoor­delijk voor gezin, kinderopva­ng, lokale economie, toerisme, dierenwelz­ijn en ICT. In de portefeuil­le van Demartelae­re zitten patrimoniu­m, landbouw en mobiliteit. Bardyn neemt cultuur, jeugd, sport en ontwikkeli­ngssamenwe­rking voor haar rekening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium