Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kindjes spelen terwijl ouders ervaringen delen”

Voortaan elke dinsdag Speelbabbe­l in Stekelbees

- 03.410.16.20 of info@zandhoven.be

De gemeente start op dinsdag 6 november met de Speelbabbe­l, een ontmoeting­splek waar jonge ouders of grootouder­s met hun (klein)kinderen – van pasgeboren­en tot 3-jarigen – naartoe kunnen komen.

de wekelijkse Speelbabbe­l mikt Zandhoven op ouders, grootouder­s maar ook op tantes en nonkels of babysitter­s en onthaaloud­ers die zin hebben om andere mensen te ontmoeten. Voor de baby’s en peuters en kleuters is het initiatief interessan­t, omdat ze er kunnen wennen aan een vreemde omgeving en leren hoe ze met andere kindjes kunnen spelen.

“We merkten dat er echt vraag is naar zo’n initiatief”, vertelt Mieke Maes (CD&V), voorzitter van het OCMW en schepen van Sociale Zaken in Zandhoven. “Ouders of grootouder­s willen graag eens van gedachten wisselen met elkaar. We hebben al ons Opvoedings­punt waar iedereen terecht kan met vragen over opvoeding, maar soms willen ouders gewoon eens horen hoe het er nu bij ieMet mand anders aan toe gaat, op een ongedwonge­n manier.”

De Speelbabbe­l zal elke dinsdag tussen 8.45 en 11.45u vrij te bezoeken zijn in de lokalen van de Stekelbees in de Beggard 4 in Zandhoven, behalve tijdens vakanties of op schoolvrij­e dagen. Op voorhand aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Ook mensen met een kindje die niet in Zandhoven wonen, zijn welkom.

“Er staat veel speelgoed klaar voor de kindjes om te ontdekken, terwijl de ouders of andere oppassers hun ervaringen uitwissele­n of gewoon wat bijpraten”, legt Mieke Maes uit. “De Speelbabbe­l helpt ook bij de ontwikkeli­ng van de kinderen en vormt een goede voorbereid­ing voor de kleutersch­ool. Ook toekomstig­e mama’s en papa’s mogen langskomen. We hebben speciaal voor een dinsdagvoo­rmiddag gekozen omdat de Speelbabbe­l dan één keer per maand samenvalt met de markt in het dorp.”

De opening volgende week dinsdag gaat gepaard met een gratis ontbijt voor jong en oud. Wie erbij wil zijn, moet dat even melden bij de dienst onthaal van de gemeente.

 ?? FOTO MIA UYDENS ?? Mieke Maes in de lokalen waar de Speelbabbe­l dinsdag de deuren opent.
FOTO MIA UYDENS Mieke Maes in de lokalen waar de Speelbabbe­l dinsdag de deuren opent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium