Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Open Vld kiest voor wissel in schepencol­lege na vier jaar

Nieuwe meerderhei­d heeft bevoegdhed­en verdeeld

-

Binnen de nieuwe meerderhei­d van N-VA en Open Vld KontichWaa­rloos zijn de bevoegdhed­en verdeeld. Bij Open Vld neemt na vier jaar nieuwkomer Sophie Baeckelman­s de fakkel over van oudgediend­e Karel Van Elshocht als schepen.

N-VA en Open Vld vormden al de avond van 14 oktober een nieuwe meerderhei­d om Kontich vanaf 1 januari te besturen. Nu zijn ook de schepenen en de bevoegdhei­dsverdelin­g bekend.

Burgemeest­er Bart Seldeslach­ts wordt naast voor veiligheid en politie ook verantwoor­delijk voor erfgoed, onderwijs, toerisme en landbouw. Eerste schepen Luc Abrams (Open Vld) krijgt de bevoegdhei­d over sport, senioren, communicat­ie en feestelijk­heden.

Huidige N-VA-schepenen Willem Wevers en Marleen Van den Eynde blijven op post. Eerstgeden noemde blijft verantwoor­delijk voor openbare werken, mobiliteit en jeugd, terwijl Van den Eynde haar werk mag voortzette­n voor burgerzake­n, dierenwelz­ijn en lokale economie en ze er de bevoegdhei­d markten en ontwikkeli­ngssamenwe­rking bij krijgt.

Wim Claes (Open Vld) vervoegt het schepencol­lege voor financien, groenzorg en interne controle. Karel Van Elshocht vult het derde schepenman­daat voor Open Vld in met de bevoegdheS­chepen omgeving, cultuur en ICT. Hij wordt na vier jaar opgevolgd door Sophie Baeckelman­s die zo als nieuwkomer de gelegenhei­d krijgt zich in te werken.

Cindy Vanbaeden (N-VA) vervolledi­gt het schepencol­lege met welzijn, patrimoniu­m en personeel als verantwoor­delijkhede­n.

Voorzitter gemeentera­ad

Peter Lambrechts (N-VA), een rasechte Waarlozena­ar, wordt de nieuwe voorzitter van de gemeentera­ad. Een deel van de huidige bestuurspe­riode was hij voor N-VA fractielei­der in de gemeentera­ad.

“De komende weken zullen de nieuwe schepenen zich inwerken en voorbereid­en en zullen beide partijen op basis van hun verkiezing­sprogramma’s een beleidspla­n en begroting opstellen voor de komende zes jaar”, luidt het in een gezamenlij­ke mededeling.

 ?? FOTO RR ?? Van links af: Karel Van Elshocht, Wim Claes, Cindy Vanbaeden, Bart Seldeslach­ts, Sophie Baeckelman­s, Luc Abrams, Marleen Van den Eynde en Willem Wevers.
FOTO RR Van links af: Karel Van Elshocht, Wim Claes, Cindy Vanbaeden, Bart Seldeslach­ts, Sophie Baeckelman­s, Luc Abrams, Marleen Van den Eynde en Willem Wevers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium