Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KV Mechelen-bestuursli­d Olivier Somers vrij onder voorwaarde­n

- (mkm)

Olivier Somers, mede-eigenaar van KV Mechelen, is gisteren vrijgelate­n onder voorwaarde­n. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuld­igingstell­ing (KI) beslist. Hij wordt wel nog verdacht van fraude, witwasprak­tijken en matchfixin­g in het Belgische voetbal.

Zeven verdachten in het Belgische voetbalsch­andaal verschenen gisteren voor de KI omdat ze beroep aantekende­n tegen hun aanhouding in de gevangenis. Het ging om spelersmak­elaars Mogi Bayat, Karim Mejjati en Dragen Siljanoski. Ook KV Mechelenbe­stuurders Thierry Steemans en Olivier Somers verschenen, net als Bayats advocaat Laurent Denis en Marija Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Velkjovic. Ook voor haar was er gisteren goed nieuws, want zij komt vrij onder elektronis­ch toezicht. Haar advocate Nathalie Buisseret reageerde na afloop tevreden over die beslissing. Door de feestdag 1 november zal Bogojevska wellicht wel pas vrijdag de gevangenis mogen buiten stappen met een enkelband. De vijf andere verdachten moeten voorlopig langer in de cel blijven.

Dejan Velkjovic, hoofdverda­chte in het onderzoek, bleef sowieso opgesloten aangezien hij zich zelf had neergelegd bij de verlenging van zijn opsluiting. Scheidsrec­hter Bart Vertenten weet pas volgende week wat het wrakingsve­rzoek van zijn raadsman tegen onderzoeks­rechter Joris Raskin als gevolg zal hebben.

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium