Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Buyl kan ons dominanter laten spelen”

Fitte Stephen Buyl geeft Bob Peeters meer offensieve mogelijkhe­den

- KERSTEN STEURBAUT

Na de zege tegen Lommel zakt Westerlo vanavond met extra vertrouwen naar Roeselare af. En extra offensieve slagkracht: Ambroise Gboho is weer blessurevr­ij, Stephen Buyl volledig fit. Vooral dat laatste stemt Bob Peeters gelukkig.”

Je bent maar zo sterk als de wapens die je ter beschikkin­g hebt. Dan is het misschien niet zo verrassend dat de 0 op 12 van Westerlo samenviel met een periode waarin Gboho sukkelde met enkel en knie en Buyl nog wat ritme miste. Zo had Bob Peeters weinig mogelijkhe­den als het eens wat minder liep voor Naessens of Abrahams. Petrov, de vijfde aanvaller bij de Kemphanen, weegt duidelijk nog te licht.

Zondag kreeg Gboho zijn eerste speelminut­en sinds 16 september en stond Buyl voor het eerst in de basis. Goed voetbal leverde het nog niet op, maar wel drie punten. Zo lokte Gboho de beslissend­e strafschop uit en zette Buyl een degelijke prestatie neer. “Na de gemiste voorbereid­ing bij Cercle Brugge had hij het duidelijk moeilijk”, stelde Peeters vast. “Maar in Lommel heeft hij laten zien dat hij ons dominant kan laten voetballen en dat hij uitstekend tussen de lijnen kan lopen. Zo was hij vorig jaar voor ons al de missing link.”

Buyl hoopt vanavond in Roeselare die lijn door te trekken. “Dat ik een tijdje moest wachten op mijn eerste basisplaat­s was volledig ingecalcul­eerd”, aldus de OostVlamin­g. “Bij mijn aankomst in Westerlo was ik conditione­el wel in orde, maar miste ik matchritme. Ik had echt wel een tijdje nodig om weer scherp te geraken. Zo sta ik nu opnieuw op mijn gewicht van vorig seizoen en voel ik me veel frisser.”

“Over mijn prestatie tegen Lommel kan ik tevreden zijn, dus hoop ik in Roeselare opnieuw in de ploeg te staan. Dat het net nu een drukke week met drie matchen is, komt goed uit. Voor mij is het seizoen nog maar pas begonnen, dan mogen drie wedstrijde­n in een week geen probleem vormen.”

Een fitte Buyl geeft Peeters ook meer mogelijkhe­den om offensief te variëren. Zo speelde Westerlo in Lommel eigenlijk met drie aanvallers: Naessens, Abrahams en Buyl. “We speelden nog iets aanvallend­er dan gebruikeli­jk. Met drie kunnen we voortduren­d van positie wisselen. Het ene moment sta je in de spits, het andere op de tien. Op die manier kunnen we de tegenstand­er toch meer verrassen.” WESTERLO: Westerlo trekt zonder Alessandro en Van den Bogaert naar Roeselare. Beiden zijn nog niet hersteld van blessures. KERN: Van Hout, Verbist, Van Langendonc­k, Biset, Dewaele, Corstjens, Soumah, Bammens, Janssens, Oto’o, Antunes, Van Eenoo, De Schryver, Buyl, Rommens, Ghandri, Petrov, Naessens, Abrahams, Gboho

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium