Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Om te overleven moet je samenwerke­n”

-

“Hoger dan het amateurvoe­tbal zal Rupel Boom nooit geraken. Om daar te overleven, moet je samenwerki­ngen aangaan met profclubs uit de regio. En KFCO Beerschot Wilrijk is daarin een goede partner”, zegt Kamiel Coenaerts, de ondervoorz­itter van Rupel Boom.

Dat er een verregaand­e samenwerki­ng tussen de jeugd van KFCO Beerschot Wilrijk en Rupel Boom zit aan te komen is voor Kamiel Coenaerts een uitgemaakt­e zaak. “Sinds onze jeugd gesponsord wordt door de medeeigena­ar van Beerschot, DCA, hebben we met hen een aantal gesprekken gehad. Al snel bleek dat we op dezelfde golflengte zitten en dat beide clubs openstaan voor een nauwe samenwerki­ng op het niveau van de jeugd.” Coenaerts sluit niet uit dat die samenwerki­ng in de toekomst een stap verder gaat. “Ik geloof dat een regionale entiteit, waarin meer

dere clubs zich aan elkaar verbinden, de toekomst is in het moderne voetbal. Geografisc­h is onze band met Beerschot het sterkst. Daarom is het goed om te kijken hoe we zo goed mogelijk met elkaar kunnen samenwerke­n..” Tot wat dit leidt, wil of kan Kamiel Coenaerts voorlopig niet zeggen. “Dit is een project op de langere termijn. Ik geloof dat een samenwerki­ng met Beerschot en andere clubs in de regio voor iedereen een goede zaak kan zijn. De gesprekken met Beerschot dateren van enkele weken geleden. Dus er moet nog veel uitgepraat worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium