Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen trainingen meer op het Lisp, vroeger op de club op matchdag

-

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Zo ook bij de komst van Dave De Herdt en Urbain Spaenhoven naar Lierse Kempenzone­n.

Geen trainingen meer op het Lisp

René Trost hield er de gewoonte op na om donderdag te trainen op het Lisp. Iets waar Dave De Herdt absoluut niet wil van weten. “We willen heel graag offensief verzorgd voetbal brengen en daar is een uitstekend­e grasmat voor nodig. In die zin zullen we de mat niet extra belasten tijdens de week en geven we de terreinver­zorgers alle gelegenhei­d om het veld tegen matchdag optimaal te krijgen. De trainingen zullen vanaf nu dus altijd doorgaan in Oosterwijk.”

Trainen op echt gras

In het verleden werd in Oosterwijk veelal gebruik gemaakt van het synthetisc­he veld om op te trainen. Iets waar de nieuwe trainersst­af geen vast gegeven van wil maken. “We hebben deze week al op het tweede veld getraind, waar nog echt gras staat. De club toonde overigens een enorme bereidheid om dat veld snel helemaal gelijk te leggen en van lijnen te voorzien. We zullen er in de toekomst nog vaker gebruik van maken.”

Vroeger op de club op matchdag

De spelersgro­ep werd in het verleden bij een thuismatch pas anderhalf uur voor aanvang van de match op het Lisp verwacht. Dat moet nu vroeger. “We vinden het belangrijk om vroeger samen te komen, gezamenlij­k een hapje te eten en zo de laatste hand te leggen aan de voorbereid­ing van de partij. Ook daar schikte het bestuur zich meteen in”, besluit Dave De Herdt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium