Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Neef verzint ziekte om bejaarde tante 70.500 euro af te troggelen

Twaalf maanden cel gevorderd voor Merksemnaa­r

-

De 36-jarige Wesley V. uit Merksem maakte zijn tante met een zielig verhaaltje 70.500 euro afhandig. Hij kampte met een cocaïnever­slaving en had 50.000 euro aan schulden. Het openbaar ministerie vorderde gisteren twaalf maanden cel.

Nadat V. zijn tante wist te misleiden en haar zo meer dan 70.000 euro kon aftroggele­n, diende het 74-jarige slachtoffe­r uiteindeli­jk klacht in. Ze eist nu via de Antwerpse strafrecht­er haar geld terug. Het openbaar ministerie vorderde vrijdag twaalf maanden cel. De beklaagde liet verstek gaan. Wesley V. kampte in de periode van het misdrijf met een co- caïneversl­aving en had zware schulden.

"Hij zocht zijn tante op en vertelde dat hij aan een ernstige bloedziekt­e leed. De behandelin­g kostte hem wekelijks 500 euro, die niet werd terugbetaa­ld door het ziekenfond­s. Hij zei dat hij blut was. Als zij hem niet hielp, zou hij een langzame, gruwelijke dood sterven", stelde advocaat Carlos Teurelincx namens de tante. De vrouw wilde de dood van haar neefje niet op haar geweten hebben en schreef geregeld geld naar hem over of gaf hem cash

Ongeloofwa­ardig

Tussen juni 2016 en januari 2017 wist de beklaagde haar 70.500 euro af te troggelen. Haar huisdokter trok uiteindeli­jk aan de alarmbel. Toen het slachtoffe­r de betalingen stopzette en klacht indiende, verbrak haar neef het contact.

Tijdens zijn verhoor bij de politie beweerde Wesley V. dat hij had voorgestel­d om een leningsove­reenkomst op te stellen, maar dat het slachtoffe­r hem gezegd had dat hij het geld cadeau kreeg. De procureur vond die uitleg ongeloofwa­ardig en vorderde twaalf maanden cel. Het slachtoffe­r wil haar geld terug, plus 1.500 euro morele schadeverg­oeding.

Het vonnis valt op 30 november.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium