Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wil jij een gsm? Euh, dat zullen we nog wel zien”

Allerheili­gen-Sinterklaa­s van Albertkana­al

-

Naar vaste traditie meerde Sinterklaa­s op 2 november al aan de kade van het Albertkana­al aan in Wijnegem. Honderden kinderen juichten hem toe. Sommige ouders – maar niet één kind – vonden hem wel aan de vroege kant.

Geen gedoe met bleke roetpieten bij de aankomst op Allerheili­gen van Sinterklaa­s in Wijnegem. De goedheilig­e man had echte pekzwarte Zwarte Pieten bij en zelfs een snorpiet. Burgemeest­er Ivo Wynants (N-VA) heette de sint officieel welkom. Om zijn witte schimmel Amerigo nog wat te laten rusten, vertrok Sinterklaa­s na begroeting van de kinderen in een koets die getrokken werd door twee zwarte paarden naar het marktplein, waar alle kinderen een zakje lekkers kregen. Nadien vertrok Sinterklaa­s naar Villa Speculaas in het Wijnegem Shopping Center, waar hij om 15.30u op zijn troon werd verwacht. Meteen de reden van zijn premature aankomst. De gemeente Wijnegem, de Raad voor de Lokale Economie en Wijnegem–Shop Eat Enjoy organiseer­den de ontvangst.

Kasper (6) en Jolien (4)

Sommige ouders vonden dat Sinterklaa­s volgend jaar best wat later mag aankomen. De kinderen hoorden we niet klagen. Vol verwachtin­g klopte hun hart al.

Kasper (6) en zijn zus Jolien (4) Claes uit Oelegem waren schattig uitgedost als mini-hulppietje­s. Kasper wil een spelconsol­e, Jolien vraagt een popje. “Ze hebben het hele sinterklaa­sboekje van de Fun al bestudeerd”, zegt mama Veronique Goris. “Ik vind 2 november ook wel vroeg. Maar het is handig dat hij in de vakantie aankomt.” Janne (5) en Lene (2) Foubert uit Merksem waren verkleed als hulpsinter­klaas en hulppietje. “Ik werk in het Wijnegem Shopping Center”, vertelt mama Wendy Swennen.

Weten wat ze willen ‘‘Ik wil een spelconsol­e en mijn zus een pop. We hebben al in boekjes gekozen.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium