Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brasserie De Kar moet tegen de feestdagen weer opengaan

Uitbater Johan Paardekam optimistis­ch na brand van woensdagna­cht

- ERIK VANDEWALLE, BRITT PEETERS

“We willen De Kar zo vlug mogelijk weer openen”, laat medezaakvo­erder Johan Paardekam ons weten na de brand van woensdagna­cht. De man runt ook mee volkscafé Valentina in het centrum van Stabroek.

In brasserie De Kar, op het kruispunt van de Putsesteen­weg en de Canadezenl­aan, brak in de nacht van woensdag op donderdag brand uit. De brand ontstond rond 3u ’s nachts op de zolder van het pand. Gezien het tijdstip vielen er geen gewonden. Kalmthouts brandweerc­ommandant Van Riel woont maar een drietal huizen verder dan het geteisterd­e pand. “Ik was als een van de eersten ter plaatse. Ik zag meteen dat er al veel rook tussen de pannen naar buiten ontsnapte en even later waren ook al de eerste vlammen te zien. Dan weet je als brandweerm­an dat je niet veel meer kan doen dan de schade beperkt te houden. Onze mensen, net als de collega’s van de brandweerp­ost Berendrech­t, waren heel vlug ter plekke. Dat was een goede zaak, want omdat er zo veel brandweerl­ui aanwezig waren, zijn we erin geslaagd om de brand in te dijken op zolder. Zo is de eerste verdieping en de eigenlijke handelszaa­k voor een groot deel gevrijwaar­d gebleven. Er is natuurlijk wel waterschad­e”, laat Van Riel weten.

Johan Paardekam is medezaakvo­erder van brasserie De Kar. Hij is ook mede-uitbater van volkscafé Valentina in de Dorpsstraa­t in hartje Stabroek. “Een brand is altijd een grote tegenslag. We zijn pas een halfjaar eigenaar van De Kar en nu dit. Deze namiddag (vrijdag, red.) komt er al een expert langs om de schade te bepalen en te bekijken wat de directe toekomstpl­annen kunnen zijn. Reservatie­s vervallen nu natuurlijk, maar we proberen in elk geval iedereen op tijd te verwittige­n. Opgeven staat niet in ons woordenboe­k. Het is de bedoeling om zo vlug mogelijk de zaak te heropenen, en liefst nog voor de feestdagen. Maar of dat mogelijk is, hangt af van wat de experten ons gaan vertellen. De oorzaak van de brand is waarschijn­lijk een oververhit­te elektricit­eitskabel op zolder”, aldus nog Paardekam.

Het labo van de federale gerechteli­jke politie kwam ter plaatse om de aanleiding van de brand te bepalen. “Na onderzoek bleek dat de brand accidentee­l was. Er was dus geen kwaad opzet in het spel”, weet Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket.

Wijding dieren in gemeentepa­rk

Ruiters, hondenbaas­jes en eigenaars van andere huisdieren zijn morgen, zondag, welkom in het gemeentepa­rk voor een dierenwijd­ing. In de Sint-Jacobusker­k vindt om 11u eerst een misviering plaats, rond 11.45u worden de dieren gewijd op het grasveld over de speeltuin. Jachthoorn­blazersens­emble Waldo zorgt voor muzikale omlijsting.

 ?? FOTO BFM ?? De oorzaak van de brand was waarschijn­lijk een oververhit­te elektricit­eitskabel op zolder.
FOTO BFM De oorzaak van de brand was waarschijn­lijk een oververhit­te elektricit­eitskabel op zolder.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium