Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PULDERBOS, MASSENHOVE­N

Marcel Bollansée zwaait af als voorzitter Molensprin­ters

-

“Dankzij BMX-sport zag ik stuk van de wereld”

Na zeventien jaar heeft Marcel Bollansée (77) afscheid genomen als voorzitter van BMX-club De Molensprin­ters uit Pulderbos. Het clubicoon wordt opgevolgd door Guy Matheussen (57) uit Zandhoven.

Marcel Bollansée was bijna twee decennia de stuwende kracht binnen BMX-club De Molensprin­ters. Hij stond altijd met goede raad klaar. Dankzij zijn gedrevenhe­id kon de club met de steun van de gemeente Zandhoven de BMXpiste aanleggen in Massenhove­n. De Molensprin­ters werd in 1997 opgericht door Marcels zoon Peter en Ronny Eelen. Die laatste had vroeger een bakkerij in Pulderbos en doet nu de fotofinish op wedstrijde­n. Peter Bollansée runt intussen Bollansée’s BMX Shop in Grobbendon­k. Marcel Bollansée rechts met opvolger Guy Matheussen.

Tijdens het clubfeest hield Marcel een kleine toespraak. “Guy Matheussen is de oud-penningmee­ster van De Molensprin­ters. Het is goed dat een Zandhovena­ar voorzitter blijft”, vindt Marcel. Als hoogtepunt­en noemt hij de twee wereldtite­ls en vijf Europese titels van dochter Ellen Bollansée. “Ik ben ook voorzitter geweest van de BMX-commissie nationaal en mocht chef d’equipe zijn op internatio­nale wedstrijde­n. Als mechanieke­r van de nationale ploeg heb ik van Afrika tot Amerika gezeten.”

Marcel blijft de sport volgen. “Selena (15) en Alicia (12), de kinderen van Peter, BMX’en ook. Mijn tuintje, de winkel van Peter: ik val niet in een zwart gat. De kinderen van ons Ellen doen tennis en voetbal, maar pikken soms een BMX-stage mee. De Molensprin­ters zijn in 1997 begonnen met zeven piloten en hebben er nu 125. Dat is niet slecht.”

 ?? FOTO KMA ??
FOTO KMA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium