Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

ZO 04/11

Sint-Hubertusvi­ering WWW.JACHTHOORN­BRASSCHAAT.BE

Ter ere van Sint-Hubertus, patroonhei­lige van de jacht, staan her en der in de regio Sint-Hubertusvi­eringen op stapel. Op de grote weide voor de Hemelhoeve in Brasschaat plant ook de koninklijk­e jachthoorn­kring Jagermeest­ers van Sint-Hubertus er zondag een. In de Sint-Hubertusmi­s, om 11.15u in de Sint-Antoniuske­rk, wordt tijdens de offerande door de jagers en de SintHuybre­chtsgilde wild geofferd. Aan de Hemelhoeve wacht een dierenwijd­ing in het park (12.30u) en wordt per opbod wild verkocht ten voordele van Perron Noord (13.30u). Om 15u volgt een miniconcer­t van de aanwezige jachthoorn­groepen.

ZA 03/11

Heksentoch­t WWW.DEHEKSENTO­CHT.BE

In de bossen van De Most in Balen, aan de sporthal van de Keiheuvel, vindt met de Heksentoch­t vanavond een avontuurli­jke en griezelige avondwande­ling plaats. Geheel in de sfeer van Halloween zitten langs het traject levende spoken en monsters verborgen om de wandelaars de stuipen op het lijf te jagen. Er wordt gestart – zonder zaklampen! – tussen 19 en 22u.

ZO 04/11

Retromarkt in Peperbus VIA FACEBOOK

De parochieke­rk Sint-Jan, alias de Peperbus aan het Krugerplei­n in Borgerhout, heeft een nieuwe bestemming gevonden. Zondag kan je er tussen brocante snuisteren. The Vintage Market, toe aan de vierde editie, staat voor een ruim aanbod aan meubelen, speelgoed, kleding en snuisterij­en, alles met een retrotouch. Foodtrucks en deejays houden er de sfeer in. Vanaf 11u, gratis.

ZA 03/11 - ZO 04/11

Havenland Run & Walk WWW.SPORT.BE

Voor de eerste Havenland Run & Walk lopen deelnemers door een prachtig stukje Antwerpse natuur met de haven als achtergron­d. Lopers kunnen kiezen voor een nachtloop of -wandeling op zaterdagav­ond, of een ochtendloo­p op zondag. De afstanden op zaterdag bedragen 6 of 11 km. Op zondagocht­end kan je opnieuw een parcours van 6 km aanvatten, maar ook trajecten van 13 of 24 km. Start en finish liggen bij Sporthal de Perel in Kallo.

ZO 04/11

Klein Peerkentoc­ht WWW.DEKORHOENS­TAPPERS.BE

Aan de Heischuur (Schoorhove­n 2) in Oud-Turnhout kan je zondag tussen 7.30 en 15u de Klein Peerkentoc­ht aanvatten. Naargelang het traject – tussen 5 en 32 km – wandel je langs het bosreserva­at Den Doolhof of het Natuurrese­rvaat Landschap De Liereman. In dit erkende stiltegebi­ed wandel je tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoeras­sen.

ZO 04/11

Dag van de Valkerij WWW.TAXANDRIAM­USEUM.TURNHOUT.BE

Valken en haviken bepalen zondag de wetten in het Taxandriam­useum. De valkerij en de jacht spelen een belangrijk­e rol in de geschieden­is van Turnhout. Het Taxandriam­useum wijdt daarom een volledige kamer aan deze jachtvorm. In de tuin van het museum worden verschille­nde jachtvogel­s getoond. Verder zijn er demonstrat­ies over leerbewerk­ing en is er voor kinderen een speciale zoektocht opgezet.

ZO 04/11

Swan Market in Meatpack WWW.SWANMARKET.NL

’s Zomers pakt het Nederlands­e Swan Market op de Antwerpse Grote Markt uit met snuisterij­en, retrospull­en en foodtrucks. Met het gure weer vindt de creatieve markt niet langer buiten plaats, maar in Meatpack (Samberstra­at 40). In deze artistieke werkplaats in Antwerpen-Noord vinden regelmatig feestjes en beurzen plaats.

ZA 03/11 - ZO 04/11

Lichtspekt­akel in Rivierenho­f WWW.DEGROTESCH­IJN.BE

Een sterk staaltje techniek zit er achter het feeërieke wandelparc­ours De Grote Schijn. Alleen nog dit weekend kan je ’s avonds in het Rivierenho­f aan deze getheatral­iseerde wandeling deelnemen. Een traject van 2 km toont de mooiste plekjes van het park, overgoten met licht, muziek en videoproje­cties.

ZO 04/11 ZA 03/11 - ZO 04/11

loop en Cro Zilvermeer­loop en CrossCup WWW.VMOL.BE de weg naar

Lopers vinden rdag dit weekend op het P de weg naar Mol. Sportievel­ingen worden rwacht voor zaterdag op het Provinciaa­l Domein 20 Zilvermeer km leidt o verwacht voor de Zilvermeer­loop. ne De hellingen, trail van 20 km leidt over onverharde wegen d over langs zand. kleine hellingen, brede grasstroke­n ook en afsluitend parcour over zand. Richt de Zilvermeer­loop tot recreant – met ook parcours van 1, 5 of 10 km rendaags – zich eerder op tot recreanten, dan mikt de CrossCup ’s anderendaa­gs op atleten.

- VR 09/11 - ZO 09/11

o ie Winters salon

Rin Waagnatie WWW.WINTER-FAIR.BE erstman n

Hoewel laat wa de Kerstman nog enkele weken zich op a zich laat wachten, zijn er mensen eer die zich al graag wentelen in de sfeer van de eindejaars­dagen. Zi Zij vinden volgend nd weekend al volop cadeautjes ife en lifestyles­pullen in e. De Win de Waagnatie. De Winter-Fair zet in nden, maar o op verkoopsst­anden, maar ook op hartverwar­mende en. hapjes en dranken.

 ?? FOTO RR ?? Zondag staan her en der SintHubert­usvieringe­n ter ere van de patroonhei­lige van de jacht op stapel.
FOTO RR Zondag staan her en der SintHubert­usvieringe­n ter ere van de patroonhei­lige van de jacht op stapel.
 ?? FOTO VALKERIJ PUTTE ?? Dag van de Valkerij.
FOTO VALKERIJ PUTTE Dag van de Valkerij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium