Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe avontuur”

- Soufiane Bouchikhi kan door een knieblessu­re zijn titel niet verdedigen op de Crosscup van Mol. Hij heeft ook een mogelijke deelname aan het EK cross in Tilburg van 9 december al uit zijn hoofd gezet. Pieter-Jan Hannes is wel van de partij. Na een lange a

Rupel Boom heeft zijn nieuwe trainer beet. Amper drie dagen na het plotse vertrek van Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt ging het bestuur in zee met Greg Vanderidt, die overkomt van tweede amateurkla­sser Eppegem. Zondag tegen Deinze zit hij wel nog niet op de bank.

Vanderidt, vroeger een zeer verdienste­lijke doelman, timmert al enkele jaren aan de weg als trainer. Eerst bracht hij Groen Rood Katelijne van derde naar eerste provincial­e, daarna was hij succesvol met het VlaamsBrab­antse Eppegem. Met die club promoveerd­e hij in drie jaar tijd van eerste provincial­e naar tweede amateurkla­sse. “Rupel Boom wordt een nieuwe stap in mijn loopbaan als coach”, stelt Vanderidt, die ook zijn assistent Tom Verhoeven meeneemt. Verhoeven was in de jaren 90 trouwens nog speler bij de Steenbakke­rs. “Het is een leuke club met gezonde ambities. Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur. Ik wil ook benadrukke­n dat Rupel Boom het correct gespeeld heeft. Eppegem was van meet af aan op de hoogte van de onderhande­lingen. Ik had een clausule in mijn contract die me toeliet om naar een hoger spelende ploeg te gaan als de kans zich voordeed. Ik ben Eppegem zeer erkentelij­k voor de voorbije jaren én voor het feit dat ze me nu laten vertrekken.” Rupel Boom was ook goed aan het seizoen begonnen. Voor een nieuwe coach is dat toch ook altijd mooi meegenomen. Vanderidt: “Dat is ook een van de redenen waarom ik toegezegd heb. Als een club midden in het seizoen van coach wisselt, is dat meestal omdat het slecht gaat. De resultaten vallen tegen en de club wil iets anders proberen. Hier is dat niet het geval. Voor een pas gepromovee­rde ploeg doet Rupel Boom het zeer goed. Met positief voetbal heeft de ploeg al behoorlijk veel punten bijeengesp­rokkeld. We kunnen dus verderbouw­en op bestaande fundamente­n en dat moet het werk in principe vergemakke­lijken. Ik kijk ernaar uit om met de spelers aan de slag te gaan. Rupel Boom heeft een zeer jeugdige groep en dat spreekt me aan. Ik werk graag met jonge mensen die nog veel ambitie hebben. Ik ben veeleisend en wil mijn spelers altijd tot het uiterste pushen. Dit is een ploeg die al iets bewezen heeft en ik hoop dat we samen nog iets moois kunnen verwezenli­jken.”

Kern: Vorig jaar degradeerd­e Bouchikhi de tegenstand in het mulle Molse zand aan het Zilvermeer tot meelopers, maar zondag blijft hij aan de kant. Een hardnekkig knieproble­em fnuikt zijn winterplan­nen.

“Het gaat nog altijd niet goed. De blessure geneest heel traag. Ik heb er geen zicht op wanneer ik de training kan hervatten. De kans dat ik het EK cross begin december haal, is nul”, zegt de nummer vijf van het EK cross van vorig jaar. “Zelfs als ik eind november de training zou kunnen hervatten, is het EK nog uitgeslote­n. Ik ben geen atleet die aan vijftig procent een EK wil lopen. In zo’n geval sta ik liever mijn plaats in de ploeg af aan andere atleten die zich willen bewijzen. Ik vrees dat ik pas echt klaar zal zijn voor de competitie in 2019.”

Pieter-Jan Hannes is voor het eerst sinds lang weer eens van de partij in de Crosscup. Door twee moeilijke winters met blessures en een trainerswi­ssel was hij de voorbije edities niet te bewonderen in het belangrijk­ste Belgische crosscrite­rium. Al zal hij niet de hele Crosscup doen. De atleet van OLSE Merksem kiest voor een mix van crossen en indoor. Om een ticket voor dat EK af te dwingen zal de Schotenaar wel sterk moeten presteren in de Crosscup van Roeselare van 25 november.

 ?? FOTO KMS ?? Greg Vanderidt wist zowel met Groen Rood Katelijne als met Eppegem tweemaal te promoveren. Bij Rupel Boom staat hij nu voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière als trainer.
FOTO KMS Greg Vanderidt wist zowel met Groen Rood Katelijne als met Eppegem tweemaal te promoveren. Bij Rupel Boom staat hij nu voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière als trainer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium