Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ploegnieuw­s:

-

Zondag ontvangt Berchem Sport KFC Turnhout. Met 1 op 9 is de puntenoogs­t in de voorbije drie thuiswedst­rijden bijzonder mager. “Iedereen wil zich smijten om die eerste, noodzakeli­jke thuisoverw­inning binnen te halen”, zegt centrale verdediger Brent Peers.

Tijdens het tussenseiz­oen maakte Brent Peers de overstap van Dessel naar Berchem. “Ik wou vooral kunnen voetballen en ervaring opdoen in een eerste elftal”, legt Peers uit. “Ik ben ondertusse­n 21 jaar, nog erg jong, maar toch wou ik weten waar ik sta. Bij Dessel trainde ik wel altijd met de A-kern, maar ik kwam er slechts een drietal keer in actie met het eerste elftal. Vandaag denk ik de juiste keuze te hebben gemaakt met mijn transfer naar Berchem. Hier kreeg ik wel mijn kans en speelde ik tot nu toe alles. De voorbije weken waren mijn prestaties iets minder. Zo neem ik de verantwoor­delijkheid voor twee tegendoelp­unten, uit bij City Pirates. Berchem lijkt me de perfecte club om als jonge speler door te breken. Iedereen steunt iedereen en geeft elkaar vertrouwen. Ik werk graag keihard om mijn plaats als titularis in het centrum van de verdedigin­g af te dwingen. Dat is alleszins mijn ambitie.”

Met Turnhout komt de voorlaatst­e uit het klassement op bezoek. De hoogste tijd om na twee nederlagen op rij opnieuw met de zege aan te knopen? “Absoluut. Daarvan is iedereen zich bewust en daarvoor wil iedereen zich ook smijten. Ook onze trouwe supporters, die ons altijd en overal steunen, verdienen dat. Het feit dat Turnhout voorlaatst­e staat, wil niet zeggen dat we de zege zomaar voor het grijpen zullen hebben. We mogen die ploeg in geen geval onderschat­ten.” “We blijven er wel van overtuigd dat er voldoende kwaliteit in onze kern schuilt om te blijven meedoen voor een topvijfpla­ats. Winst of verlies zit vaak in details of individuel­e foutjes. We werken er samen met onze technische staf keihard aan om dat er uit te krijgen. Zondag moet de start worden van reeks wedstrijde­n zonder nederlaag, met liefst enkele overwinnin­gen op rij.” Kern:

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Brent Peers probeert het kopduel te winnen tegen Freddy Eyanga Mombongo-Dues van Patro Eisden.
FOTO TOM GOYVAERTS Brent Peers probeert het kopduel te winnen tegen Freddy Eyanga Mombongo-Dues van Patro Eisden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium